„The sleeping beauties”: Expoziție foto la Centrul Turistic Gherla

Printre manifestările artistice de mare interes ce au avut loc în cadrul ediției a II-a a Festivalului Armenopolis s-a aflat și expoziția foto „The sleeping beauties” – Cristian Lipovan, aceeași serie care a fost și la TIFF și Photo România.

Sunt expuse 14 lucrări color de mare dimensiune, oglindind diferite aspecte ale vieții cotidiene, nelipsind nici imagini cutremurătoare realizate de autor la Cernobîl, de actualitate, de altfel, în contextul războiului din Ucraina. Este o nouă expoziție personală a talentatului fotograf gherlean Cristian Lipovan, mereu receptiv la problemele vieții, imortalizând aspecte relevante ale societății noastre.

După expoziția foto reușită a gherleanului Claudiu Capră, este binevenită inițiativa Centrului Turistic (manager Monica Pătac) de a organiza expoziția „The sleeping beauties”. Autorul celor 14 fotografii expuse este tânărul gherlean Cristian Lipovan, stabilit între timp în Cluj-Napoca, unde a urmat și un curs foto . Lucrările prezentate la Gherla fac parte dintr-un proiect care a luat ființă în anul 2014, când, prin descoperirea mai multor clădiri abandonate, autorul expoziției a fost impresionat de frumusețea poveștilor ascunse dincolo de ușile închise. Astfel, talentatul fotograf ne invită prin intermediul acestor fotografii color, de dimensiuni mari, într-o lume a locurilor abandonate, unde găsim frumuseți ascunse, aflate în stare de degradare. Sunt prezentate gherlenilor clădiri, casinouri, hoteluri, chiar și terenuri de joacă pentru copii. abandonate, aflate într-o stare deplorabilă, dar „reînviate” prin ochiul unui fotograf profesionist.

Cristian Lipovan se află la cea de a treia expoziție organizată la Centrul Turistic, dar a mai avut expoziții la Cluj-Napoca (octombrie 2016) și la Salina Turda (ianuarie 2017). În perioada cât este deschisă actuala expoziție, în sala mare a locației sunt prezentate publicului cataloage și reviste de specialitate în care apar materiale despre arta fotografică a gherleanului Cristian Lipovan, tot mai cunoscut și apreciat în localitate, dar și în țară.

Expoziția de la Centrul Turistic Gherla rămâne deschisă până la sfârșitul lunii august 2022 și poate fi vizitată de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-15:00. În luna septembrie, Centrul Turistic găzduiește expoziția de pictură a cunoscutului artist gherlean Kaczka Albin.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut