Thailanda a început vaccinarea călugărilor budiști

Thailanda a început în această săptămână vaccinarea călugărilor budiști, în speranța ca aceștia să dobândească imunitate împotriva noului coronavirus și să poată să își îndeplinească în condiții de siguranță atribuțiile religioase, informează Reuters, citată de AGERPRES.

Aproximativ 500 de călugări au fost vaccinați în capitala țării, Bangkok, în zilele de marți și miercuri, pentru a le permite să își desfășoare activitățile zilnice, într-o perioadă în care Thailanda se confruntă cu cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, caracterizat printr-un număr mai mare de infectări cu SARS-CoV2.

„Activitățile religioase îi expun în fața riscurilor, întrucât ei pot să intre în contact cu o persoană infectată”, a declarat Montchai Chumnumnavin de la Priest Hospital din Bangkok, un spital dedicat exclusiv călugărilor, unde au fost administrate aceste vaccinuri. „Cu cât vom putea să le oferim mai repede vaccinurile, cu atât ei își vor construi mai rapid o imunitate care să îi protejeze de riscul de a contracta boala de la credincioși”, a adăugat el.

După ce a reușit să stăpânească precedentele valuri ale pandemiei de coronavirus, Thailanda se confruntă în prezent cu un val mult mai consistent, pe parcursul căruia numărul de infectări a crescut de aproape patru ori de la începutul lunii aprilie, iar numărul deceselor a crescut de șase ori. Bangkok este epicentrul acestui nou val de infectări.

Thailanda nu a început deocamdată o campanie de vaccinare în masă și doar 1,5 milioane de rezidenți au primit până acum o primă doză a unui vaccin anti-COVID-19. Cele mai multe dintre persoanele vaccinate sunt angajați din prima linie a sectorului medical și rezidenți din categoriile vulnerabile.

Montchai a mai spus că livrările actuale de vaccinuri nu vor fi suficiente pentru a îi inocula pe toți cei aproximativ 200.000 de călugări budiști din Thailanda. Vaccinările în masă ar trebui să înceapă luna viitoare în această țară, care va produce pe plan local serul dezvoltat de compania AstraZeneca.

Foto: Reuters

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut