Teodor Baconschi: Prelegere despre secularizare

În cadrul „Serilor culturale” ale Muzeului Mitropoliei Clujului, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului va găzdui sâmbătă, 29 iunie, prelegerea: „Provocările misiunii creștine în lumea secularizată”, susținută de teologul și diplomatul Teodor Baconschi.

Momentul cultural este gândit ca „o întâlnire și o discuție pe o temă de maximă actualitate pentru fiecare creștin care dorește să își trăiască în mod conștient rolul de mărturisitor al Domnului într-o lume tot mai puțin deschisă spre afirmarea unei identități creștine”.

„Ancorat în orizontul frământărilor actuale, atât în plan teologic, cât și în planul ideilor, Teodor Baconschi ne propune, prin această prelegere, o reflecție asupra modului în care fiecare creștin și Biserica, în ansamblul ei, trebuie să se poziționeze în contextul tot mai evident al lumii secularizate. Nevoia unei bune ancorări în adevărurile de credință și asumarea unei conștiințe creștine vii, dublate de deschiderea spre valori și spre respectul față de tot ce e bun în lume sunt repere principale care pot da valoare vieții și pot construi o lume cu sens” – declară pr. Bogdan Ivanov, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Momentul cultural, care se va desfășura, de la ora 19:00, în sala Mare a Muzeului Mitropoliei Clujului, va fi însoțit și de un recital muzical susținut de Mara Torge – vioară și Tudor Torge – chitară clasică.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie