Străinii din Cluj-Napoca s-au întâlnit cu primarul Emil Boc

Un Cluj ”eco & family friendly” este ceea ce își dorește comunitatea internațională de la orașul în care au ales să trăiască.

Comunitatea Internațională Cluj s-a întâlnit în 7 decembrie 2021, cu primarul Emil Boc, în cadrul unei noi ediții, hibrid (online-offline), a „Meet the Mayor”, eveniment în cadrul căruia reprezentanții expaților din Cluj îi pun întrebări direct edilului.

Străinii stabiliți în Cluj i-au spus lui Emil Boc că își doresc un oraș cu transport public complet electrificat, cu mai multe stații de încărcare pentru mașini electrice, cu piste de biciclete care să lege și suburbiile de restul orașului, precum și mai multe centre de cartier dotate cu zone pietonale, facilități de distracție și de cumpărături care să micșoreze presiunea pe centrul orașului.

Discuțiile de la întâlnirea din acest an au fost centrate pe planurile pe care le au autoritățile locale pentru viitorul sustenabil și confortabil al orașului, cu accent pe prioritizarea tehnologiilor verzi. Primarul Emil Boc a prezentat proiectele de investiții deja finalizate în Cluj-Napoca, precum și cele aflate în curs de dezvoltare, din toate sectoarele, în special pe investițiile făcute în educație, infrastructură, precum și în dezvoltarea sustenabilă a urbanismului și a mobilității urbane.

„Membrii Comunității Internaționale Cluj și-au arătat disponibilitatea de a colabora cu primarul pentru a contribui la o dezvoltare sănătoasă a orașului, dar și pentru a crește calitatea vieții locuitorilor acestuia, prin susținerea implementării Pactului Verde European. La această inițiativă trebuie să se ralieze toate țările europene cât de curând, astfel încât să poată reduce emisiile de carbon cu cel puțin 55% până în 2030. O astfel de inițiativă de susținere și colaborare a venit din partea lui Gianluca Zanelatto, reprezentant al Clubului Italian de Business din Cluj și totodată cercetător al Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Acesta și-a arătat susținerea pentru a ajuta municipalitatea să adere mai ușor la Pactul Verde European”, au transmis reprezentanții municipalității.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut