Srilankezii de la Ditrău sunt doriţi la Cluj

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, spune că vrea să îi angajeze la una dintre instituţiile din subordinea CJ pe cei doi brutari srilankezi, care lucrează în Ditrău (Harghita).

„Urmăresc de câteva zile cazul celor doi muncitori din Sri Lanka, angajaţi la o brutărie din Ditrău, judeţul Harghita. Etapa în care a ajuns astăzi această situaţie îmi aduce aminte, din nou, că nu dezbinarea, rasismul sau xenofobia sunt caracteristicile acestui neam. Unicitatea noastră rezonează cu toleranţa, înţelegerea, o bună comuniune şi grijă pentru cei din jur. Noi mereu am respirat aceste valori. Nu am putea fi altfel. Am decis ca luni dimineaţă să îi contactăm pe cei doi muncitori din Sri Lanka, având convingerea că îşi vor putea găsi câte un loc de muncă la una dintre instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Cluj”, a scris Alin Tişe pe Facebook.

El a menţionat în context societăţile Tetarom, Clujana şi Agro Transilvania ca locuri de muncă pentru cei doi brutari din Sri Lanka.

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat, sâmbătă, la Casa de Cultură din Ditrău, pentru a discuta nemulţumirile legate de prezenţa în localitate a celor doi muncitori sri-lankezi, angajaţi la o fabrică de pâine.

Primarul Puskas Elemer s-a adresat oamenilor cu lacrimi în ochi şi i-a îndemnat să se roage, moment în care cei prezenţi, alături de preotul din sat, Biro Karoly, au rostit „Tatăl Nostru”.

La întâlnire au participat şi deputatul UDMR Bende Sandor, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Barti Tihamer.

Miercuri, aproximativ 200 de localnici din Ditrău, în frunte cu preotul romano-catolic Bíró Károly, s-au adunat în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii susţinând că le e teamă ca la ei în comună „să nu vină un val de migranţi”, care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa.  Doi proprietari de locuinţe unde au fost cazaţi muncitorii au primit ameninţări de la localnici, astfel încât patronii fabricii de pâine au decis să îi mute pe aceştia la Gheorgheni.

Întrucât în acea zi sala de şedinţe de la Primărie era neîncăpătoare, s-a luat decizia să se ia în discuţie aceste nemulţumiri la o adunare populară.

Articole din aceeasi categorie