„Spiral”, debutul regizoarei clujene Cecília Felméri, premiat la Festivalul de la Varșovia

Spiral / Spirala, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, cu Bogdan Dumitrache, Alexandra Borbély și Diána Magdolna Kiss în distribuție, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia, în secțiunea dedicată cineaștilor aflați la primul sau al doilea lungmetraj.

Vorbit în limba maghiară și filmat lângă Budapesta, după un scenariu de Cecília Felméri, Spiral este o dramă psihologică despre dificultatea de a lăsa în urmă trecutul și despre felul în care viața noastră și ciclurile naturii sunt profund legate. Bence și Janka trăiesc pe malul unui lac, întreținându-se din taxa pe care o plătesc cei care vor să pescuiască aici. Totul pare să curgă armonios în acest aparent paradis, însă relația lor începe să se deterioreze și, odată cu ea, în mod bizar, viața din jurul lacului.

Cecília Felméri (foto) s-a născut în Cluj-Napoca și a absolvit studiile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București. Înainte de a debuta în lungmetraj cu Spiral, a obținut premii importante cu scurtmetraje. Mátyás, Mátyás (2010), Minute infinite (2011) sau Pastila fericirii (2012) i-au adus participări și premii importante la Locarno, Mar del Plata, AFI Fest, DOK Leipzig, Vilnius, Varșovia, TIFF, Premiile Gopo, Animest. În prezent, predă la Universitatea Sapientia din Cluj și este co-fondatoarea și vicepreședinta Asociaţia Cineaştilor Maghiari din Transilvania.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut