Slovacia: Ministerul Sănătăţii a autorizat utilizarea medicamentului Ivermectin în combaterea coronavirusului

Ministerul Sănătății din Slovacia a aprobat utilizarea medicamentului Ivermectin în lupta împotriva noului coronavirus, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a ministerului, Zuzana Eliasova, pentru agenția națională de presă TASR.

Ivermectin va putea fi administrat în tratarea COVID-19 în Slovacia în următoarele şase luni. În plus faţă de spitale, el va fi disponibil cu prescripție în farmacii, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Tot miercuri, Ministerul Sănătății a emis pe site-ul său, la adresa www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-27-01-2021-ivermectin, un comunicat de presă prin care anunță că a aprobat utilizarea Ivermectin în scop terapeutic, deocamdată pentru o perioadă de șase luni.

Medicii din Slovacia au primit un nou medicament în lupta împotriva COVID-19, ministrul Sănătății Marek Krajci aprobând medicamentul neînregistrat Ivermectin, se arată în comunicat.

La 26 ianuarie, Ministerul Sănătății a primit o cerere de la expertul-şef pentru boli infecțioase al Ministerului, prof. dr. Ivan Schreter, pentru autorizarea medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesitățile unităților medicale din Slovacia.

Ministerul Sănătății a autorizat utilizarea terapeutică a medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesitățile unităților medicale, adaugă comunicatul, menționând că autorizarea este valabilă pentru spitale şi ambulanțe pentru o perioadă de 6 luni. Indicația principală a Ivermectin este în profilaxia şi tratarea COVID-19. Medicamentul va fi disponibil de asemenea în farmacii, cu prescripție medicală, mai precizează comunicatul.

Potrivit acestuia, Ivermectin este un antiparazitar care are şi proprietăți foarte puternice antivirale și antiinflamatorii în boala COVID-19. Afirmația este susținută de un număr tot mai mare de studii care îi indică eficacitatea nu doar în teste in-vitro şi pe animale, ci şi în multe aplicări clinice din centre și țări ale lumii.

În Slovacia, medicamentul va fi administrat în cadrul tratamentului aplicat pacienților cu COVID-19. El este înregistrat deja în câteva țări, printre care Franța, SUA, Suedia şi Norvegia, se mai spune în comunicat.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut