Simpozion: „Uniţi pentru educaţie”, la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla

Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla a găzduit prima ediţie a simpozionului „Uniţi pentru educaţie”, activitate coordonată de directorul prof. Radu Ielcean, dir. adj. Cristian Vedean, prof. logoped Corina Buta, prof. Alina Deac şi prof. Ioana Butean.

Cuvântul de deschidere a aparţinut prof. Alina Deac, care a prezentat pe scurt proiectul în cadrul căruia s-a desfășurat simpozionul. Lucrările simpozionului au fost salutate de directorul liceului, prof. Radu Ielcean, care a prezentat invitaţii. Primul  care a vorbit a fost preotul protopop Paul Iulian Isip, domnia sa ţinând o adevărată prelegere despre rolul familiei în educaţia copiilor. A urmat intervenţia doamnei  Ruxandra Dragoş de la Poliţia de Proximitate, dânsa sugerând câteva sfaturi şi îndrumări în privinţa menţinerii ordinii şi disciplinei în unităţile de învăţământ. Managerul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Gherla, Monica Pătac, a vorbit despre relaţia Comunitate – Şcoală – Familie, subliniind importanţa implicării familiei în activităţile extraşcolare.

În partea a doua a simpozionului, cadrele didactice Ana Mureşan, Raluca Baciu,   Conde-Martinez Ramona şi Corina Buta au susţinut lucrări ştiinţifice pe tematica simpozionului – „Uniţi pentru educaţie”. Concluzia finală a fost că „Excelenţa Sa, Dascălul” joacă un rol important în relaţia cu familia şi comunitatea. Cu toţii au ajuns  la concluzia că familia copiilor trebuie să fie prezentă în activităţile extraşcolare (dar, nu numai) ale elevilor. În această privinţă au fost prezentate date concrete din cadrul liceului, unde relaţia şcoala-părinte chiar este bazată pe reciprocitate, cu toţii fiind uniţi, aşa cum solicită învăţământul modern. Profesorul-logoped Corina Buta, sufletul acestui proiect, a înmânat colegilor diplome de participare la prima ediţie (foarte reuşită şi plină de sfaturi practice) a simpozionului „Uniţi pentru educaţie”, un exemplu de urmat şi de alte şcoli din oraş.

Zilele trecute, la Centrul Turistic Gherla a fost deschisă expoziţia „Tărâmul copilăriei mele”, manifestare artistică cuprinsă în proiectului educaţional local „Uniţi pentru educaţie”. În faţa publicului s-au prezentat cu lucrările lor preşcolarii de la grădiniţele „Căsuţa Fermecată” şi „Arici Pogonici” din  localitate şi elevii ciclului primar de la Liceul Teoretic „Ana  Ipătescu” Gherla, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gherla, Şcoala Gimnazială „Avram  Iancu” Dej, UTF Gherla şi Fundaţia de caritate „Sfântul Nicolae”  Gherla.

SZEKELY Csaba

Articole din aceeasi categorie