Și la Dej a fost Noaptea Muzeelor!

Muzeul Municipal Dej a găzduit sâmbătă, 12 iunie, o serie de activități dedicate în principal copiilor și adolescenților, organizate în cadrul ediției 2021 a Nopții Muzeelor.

Astfel, cei mici și cei mari au avut la dispoziție ateliere de împâslit, de confecționat podoabe din mărgele, de metaloplastie și de împletituri, ateliere coordonate de profesorii Iulia Madar și Daniela Katona de la Clubul Copiilor Dej/ Gherla și de Irina Bărbuță, de la Clubul Albinuțelor.

Totodată, la parterul instituției s-a putut vizita expoziția Toy Photography, un domeniu de nișă al fotografiei artistice, cu participare internațională, în cadrul căreia sunt expuse lucrări realizate de membri ai Recognized LEGO User Groups din România (Asociația Brickenburg), Franța (Les Briques En Folie) și Bulgaria (LEBGO). Tot aici, artistul irlandez Morgan McCormack și-a prezentat publicului dejean o parte din lucrările sale, reunite sub semnătura Morgandy.

Nu în ultimul rând, în colaborare cu ASTROMIX – Cluj-Napoca, cei prezenți la evenimentul de sâmbătă au avut ocazia să admire astrele, în toată splendoarea lor, prin intermediul unui telescop și al cadranelor solare. Parte a conceptului „Astromix, Gadgeturi și podoabe Astronomice” au fost prezentate, de asemenea, și o serie de instrumente astronomice, precum și o replică a Lunii, cu diametrul de un metru. Documentarul „Cosmos”, realizat de National Geographic și două filme science-fiction, au completat în mod fericit incursiunea în fabuloasa lume a galaxiei noastre.

A fost o zi apropiată de normalitatea anilor trecuți, care s-a bucurat de prezența unui public tânăr și foarte tânăr.

M.V.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut