Şcoală clujeană, între cîştigătorii concursului „Colţul Verde din şcoala mea”

Colegiul Tehnic „Napoca” din Cluj-Napoca este unul dintre cîştigătorii programului naţional de colectare selectivă a deşeurilor, denumit „Colţul Verde din şcoala mea”, iniţiat de asociaţiile Recolamp şi ECOTIC, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Ministerul Mediului şi Pădurilor.

La concurs au avut posibilitatea să participe atît cele 600 de instituţii de învăţămînt înscrise în prima etapă a proiectului, cît şi celelalte şcoli şi licee din România care au dorit să ia parte la program. La finalul fiecarei luni de colectare – aprilie, mai şi iunie – au fost premiate şcolile care au colectat şi predat cele mai mari cantităţi din cele două categorii de deşeuri – DEEE-uri şi surse de iluminat (becuri şi tuburi fluorescente).

Colegiul Tehnic „Napoca” din Cluj-Napoca a obţinut locul III la categoria Deşeuri din surse de iluminat, cu 38 kg predate.

Potrivit iniţiatorilor programului, în perioada 15 martie – 15 iunie a.c., instituţiile de învăţămînt preuniversitar participante la proiect au predat 27.713 kg deşeuri electrice şi electronice (DEEE-uri) şi 189 kg deşeuri de surse de iluminat (becuri şi tuburi fluorescente).

„Programul s-a bucurat de un mare succes, din punct de vedere al conştientizării şi implicării copiilor în colectarea selectivă a deşeurilor. Gradul de interes a fost ridicat. Într-o eră în care consumul a crescut foarte mult, în care materiile prime şi energia sînt tot mai puţine, se simte nevoia educării de la vîrste mici în spiritul reducerii, reutilizării şi reciclării. Copiii sînt întotdeauna cel mai bun mecanism prin care se mişcă lucrurile. Deschişi, sensibili şi optimişti, ei ne arată că se poate, ne conving că nu trebuie să renunţăm. Alături de părinţi şi profesori, copiii ne-au demonstrat că se poate. Prin puterea exemplului sperăm să-i inspire şi pe cei din jurul lor. Mulţumim tuturor participanţilor şi, pe această cale, transmitem sincere felicitări cîştigătorilor!” declară Roxana Şunică, director Marketing Recolamp, într-un comunicat remis presei.

Potrivit documentului citat, cîştigătorii programului sînt premiaţi cu aparatură electronică în valoare totală de aproximativ 10.000 euro.

M. T.

Articole din aceeasi categorie