Sărbătoarea Fiilor Comunei Bonțida

Duminică, 11 septembrie 2022, la Bonțida vor avea loc manifestările cultural-artistice și sportive prilejuite de cea de a X-a ediție a tradiționalei sărbători Fiii Comunei, eveniment ce se va desfășura în premieră în zona târgului (Obor).

Începând cu ora 10:00, la Biserica Ortodoxă din centrul localității se va săvârși o slujbă religioasă, după care, la ora 12:00, la Monumentul Eroilor din apropiere vor fi depuse coroane de flori. Până la deschiderea oficială, planificată la ora 15:30, scriitorii comunei, Alexandru Blaga, Sandu Cătinean, Vasile B. Gădălin și Ștefan Vișan își vor lansa ultimele lor apariții editoriale. Pe scena amenajată în zona târgului publicul va fi delectat cu un bogat program folcloric susținut de îndrăgiții interpreți de muzică populară Angela Rusu, Alexandru Pop, Felix Gălan, Adriana Irimieș și Monica Pop, alături de care vor mai evolua interpreții locali Ioana Toader, Ioan Loșonți, Cecilia Coloji, Darius Chiorean la saxofon, Ianis Bako la orgă și Corala „Armonia” din Bonțida (îndrumător Moldovan Augustin), cărora li se vor adăuga Ansamblul de dansuri populare „Codrișorul” Bonțida și Ansamblul folcloric din Vaida Cămăraș. Prezentatoarea reprezentației: Adela Dimitriu.

Cu ocazia sărbătorii „Fiii Comunei Bonțida” vor mai fi organizate demonstrații de karate, meci de fotbal între echipele de juniori U11 și U 9 din Bonțida, iar la „Lavanda Lola” va avea loc Ziua Porților Deschise.

Nici de la această ediție nu vor lipsi obișnuitul târg de producători locali, concurs de ceaune și programul de artificii.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut