Salvați Copiii: Apel pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către o cauză vitală

În 2021, Organizația Salvați Copiii România a accelerat programul de dotare a unităților medicale și a continuat oferirea de servicii integrate (medicale, sociale, educaționale) în zone defavorizate, la nivel național, fiind dotate 24 de spitale cu aparatură și echipamente medicale, în valoare de 1.254.000 euro. De asemeni, au fost achiziționate 92 de echipamente performante, consumabile, mobilier medical,  rampe de oxigen etc.

În ultimii 11 ani, organizația a investit peste șapte milioane de euro în dotarea a 102 unități medicale din toate județele țării cu 940 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea și tratarea a peste 140.000 de copii. O parte din aceste fonduri a fost colectată prin solidaritatea socială, a celor care au înțeles că sprijinirea spitalelor din România este o prioritate socială.

Pentru că viața și sănătatea copiilor depinde de investiția pe care o facem în unitățile medicale,  Salvați Copiii România lansează un nou apel pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către o cauză vitală: modernizarea și dotarea cu echipamente performante a maternităților și secțiilor de pediatrie din România.

”Investiția în spitale este o investiție socială, iar rezultatele bune ale unei aparaturi performante se văd atât în calitatea actului medical, cât și în recuperarea atât de importantă, mai ales când vorbim despre copii. De aceea este esențial acest mecanism de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit, pentru că înseamnă construcție solidă” – declară Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Toți cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit la adresa sustinator@salvaticopiii.ro. Termenul limită de depunere la Administrația Financiară este 25 mai 2022, iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut