Reputat colaborator al ziarului Făclia, distins cu titlul de cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca

Consilierii locali clujeni au adoptat, în ședință ordinară, un proiect de hotărâre privind conferirea titlului de cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca prof. univ. dr. Mircea Popa, personalitate marcantă a vieții culturale românești.

Prof. univ. dr. Mircea Popa, scriitor implicat în viața culturală clujeană este recomandat de către personalități culturale și universitare ale urbei noastre pentru a deveni cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca. A recomanda pe cineva pentru a primi un titlu onorific este un gest care încorporează semnificația unei recunoștințe publice pentru acea persoană. Recomandările prrezentate în favoarea prof. univ. dr. Mircea Popa personalitate marcantă a vieții culturale românești sunt semnate de următorii: Irina Petraș președinte al filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România și cetățean de onoare, prof. dr. Horia Bădescu cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Constantin Cubleșan cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, prof. univ. dr Alexandru Rotar – cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, Comitetul director -Despărțământul ASTRA Cluj, prin prof. dr. Maria Vaida, dr. Vasile Tutula și dr. Vasile Lechințan, și Fundația Culturală Carpatica, prin președinte arh. Ionel Vitoc”, a argumentat municipalitatea.

Scriitorul și prof. univ. dr. Mircea Popa este o personalitate marcantă a vieții culturale românești care s-a remarcat ca autor de istorie și critică literară, fiind preocupat de istoria cărții și presei din Transilvania. A evocat trecutul Școlii Ardelene și importanța societăților și asociațiilor literare și a scris despre mișcarea literară pașoptistă din Ardeal și istoria elitelor românești, fiind considerat cercetător avizat al literaturii diasporei și exilului românesc.

Acordarea titlului de cetățean de onoare prof. univ. dr. Mircea Popa ar reprezenta un semn de recunoștință și apreciere pentru întreaga sa activitate didactică și științifică”, a mai argumentat municipalitatea..

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut