Reprezentanții CNATDCU, invitați la întâlnirea Consiliului Național al Rectorilor, organizată la UBB

La întâlnirea Consiliului Național al Rectorilor, care va avea loc vineri și sâmbătă la Universitatea Babeș-Bolyai, vor participa și reprezentanții Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare și vor fi dezbătute „într-o manieră integrată” regulamentul și metodologia acestei instituții – a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Vineri și sâmbătă vom avea întâlnirea Consiliului Național al Rectorilor, iar la invitația rectorului Universității Babeș-Bolyai, președintele CNR în exercițiu, susținută și de mine ca ministru, vor participa și reprezentanții CNATDCU. La această întâlnire de la finalul săptămânii va fi dezbătut într-o manieră integrată acest subiect, acest proiect de modificare a metodologiilor CNATDCU și Regulamentului CNATDCU. (…) După ce vom avea această întâlnire și vom pune de acord cei direct implicați – Ministerul Educației, universitățile, CNATDCU și reprezentanții studenților -, vom afișa rezultatul acestei dezbateri pe site-ul Ministerului Educației”, a spus Cîmpeanu, citat de AGERPRES..

El a afirmat că va mai exista o perioadă de consultare de câteva zile pentru aceste proiecte. „Vom lăsa, probabil, nu ne grăbim, încă o perioadă de câteva zile de consultare. Aceste modificări se fac la solicitarea CNATDCU. (…) Am modificat în regulament și metodologie inclusiv acea cerință prin care fiecare membru al Consiliului general trebuia să deschisă fiecare fișier pentru fiecare teză de abilitare și să bifeze dacă da sau nu. (…) Având în vedere durata mare de analiză până la emiterea unui verdict, precum și nenumăratele procese în instanță, a fost nevoie de o clarificare a procedurilor. (…) Propunerea este ca din acest moment, indiferent de porțiunea din teză vizată într-o sesizare, teza să fie analizată în ansamblu, in integrum. Până acum nu exista o prevedere care să spună că se analizează doar acea porțiune sau se analizează teza in integrum. (…) Lipsa elementelor clare a generat foarte multe neajunsuri”, a susținut Cîmpeanu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut