Prototipuri software pentru debirocratizarea instituțiilor publice

La hackathonul Challenge Accepted Hackathon, organizat de Școala Informală de IT și acceleratorul InnovX BCR, au fost prezentate 15 prototipuri software care ar putea debirocratiza instituțiile publice din România, cîțtigător fiind un prototip de aplicație pentru evidența persoanelor care primesc ajutor social.

Această ediție a hackathonului a fost dedicată digitalizării sectorului public, iar proiectele câștigătoare sunt: * locul I: P.A.S – Evidență persoane ajutor social (provocare a Primăriei Sibiu) * locul II: City Inventory – Harta obiectivelor de patrimoniu (provocare a Consiliilor Județene Timiș și Iași) * locul III: Învăț și eu – Abecedar digital (provocare a elevilor cu deficiențe neuromotorii ai Colegiului Tehnic “Ion Holban” din Iași).

P.A.S, câștigătoarea primului loc, permite persoanelor fizice care au nevoie de ajutor social să inițieze cereri online mai ușor, acestea intrând într-o listă de așteptare pentru a fi aprobate.

City Inventory răspunde nevoii de informare în timp real privind starea de conservare, funcționare sau depreciere a obiectelor de patrimoniu care aparțin consiliilor județene. Aplicația a fost gândită pentru Consiliile Județene Timiș și Iași, dar este vizată utilizarea la nivel național.

Învăț și eu este un produs care conține lecții online adaptate pentru copiii cu dizabilități. Aplicația poate fi utilizată pe mobil, tabletă și desktop.

P.A.S. va primi sprijin de incubare, în valoare de 10.000 euro din partea InnovX BCR, iar City Inventory și Învăț și eu vor beneficia de premii de peste 200.000 lei, din partea Școlii Informale de IT și Huawei. Au fost acordate premii speciale pentru Craiova Invest, proiect realizat cu sprijinul World Bank și al Primăriei Craiova, și pentru Gestionare abonamente de pescuit, prototip dezvoltat la provocarea Direcției Silvice Cluj. Alte patru prototipuri software vor fi sprijinite în dezvoltare de Life is Hard, Smart Health Cluster, Abac și ViaVision XR – parteneri ai Școlii Informale de IT. Cele patru prototipuri vizează gestionarea locurilor de veci, fraudele din domeniul piscicol și cel al vânătorii, turismul în zona rurală și turul virtual al Muzeului Satului din Timișoara.

La hackathon au participat peste 150 de pasionați de tehnologie, majoritatea cursanți și absolvenți ai Școlii Informale de IT și 30 de mentori, specialiști cu experiență în IT. Juriul a fost format din experți în IT și business, reprezentanți ai Școlii Informale de IT și ai sponsorului principal – InnovX BCR, împreună cu un specialist în administrație publică locală.

Școala Informală de IT (SIIT) a fost lansată în 2013, oferă educație alternativă în domeniul IT, peste 5.500 de persoane absolvind aceste cursuri, în cele hub-urile din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu, Craiova și Republica Moldova.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut