Produse din producția proprie a USAMV, la evenimentul „Strada Potaissa – Piața de flori altfel”

Buchete de trandafiri, mur la ghiveci, cireșe și vinuri albe din producția proprie – sunt doar câteva dintre produsele cu care Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca participă la evenimentul „Strada Potaissa – Piața de flori altfel”, care va avea loc între 10 și 13 iunie.

„Oferta cea mai variată este din partea Stațiunii de Cercetare Horticolă (SCH), care va participa, între altele, cu buchete de trandafiri, mur, Gingko biloba și tuia la ghivece, mușcate (curgătoare, semicurgătoare, cascadă), dar și cireșe din livada proprie. La standurile noastre vizitatorii vor găsi și vinurile albe produse la stațiunea USAMV Cluj-Napoca, Vinea Apoldia Maior – Eruditus, Docentus, Traminer Roz, Riesling Italian și Sauvignon Blanc, precum și ulei de floarea soarelui presat la rece, din producția de la Ferma Cojocna” – informează reprezentanții universității clujene.

„Strada Potaissa – Piața de flori altfel”, organizată de Asociația Daisler, va fi deschisă între orele 10:00 – 22:00, iar accesul va fi liber.

Aflat la cea de-a șasea ediție, evenimentul se întinde, pentru prima oară, pe durata a patru zile. Anul trecut, Asociația Daisler a fost recompensată cu premiul special BATRA, pentru cel mai bun eveniment dedicat comunității. De asemeni, în 2020, după debutul pandemiei, Strada Potaissa s-a transformat într-un magazin virtual cu livrare de plante și flori, într-un demers comunitar în care a fost implicată și USAMV Cluj-Napoca.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut