Primii paşi în extinderea Şcolii Gimnaziale “Iuliu Haţieganu”

Veste bună pentru elevii Şcolii Gimnaziale “Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca. Aleşii locali vor dezbate săptămâna viitoare un proiect de hotărâre privind extinderea corpului de clădire existent.

Potrivit iniţiativei, se propune realizarea unui corp de clădire cu trei etaje, lipit de cel existent, cu 15 săli de clasă având capacitatea a 448 elevi, spaţii de birouri pentru cadre didactice, având o suprafaţă de 82,17 mp, o bibliotecă dotată cu sală de lectură, o sală multifuncţională dotată cu gradene retractabilă şi spaţii de depozitare mobilier, grupuri sanitare pe sexe pentru elevi şi un grup sanitar pentru persoane cu dizabiliotăţi. Valoarea totală a investiţiei este 8.949.386, 90 lei, fără TVA, iar termenul de realizare este de 22 de luni.

“S-a făcut proiectul, iar acum vine proiectantul cu o estimare de costuri… Este un prim pas real pentru construcţia corpului la această şcoală. După ce consilierii local vor vota aceşti indicatori, se va intra în procedura de licitaţie, pentru execuţie. Este o problemă de care eu m-am ocupat încă de acum patru ani, când părinţii mi-au cerut sprijinul pentru rezolvare. Este o şcoală de performanţe înalte, unde elevii nu mai încăpeau în sălile de clasă şi ca urmare trebuiau să organizeze ore de după-masă, în două schimburi. Mai mult, pe perioada când se suprapuneau, se foloseau anumite săli improprii, copiii se înghesuiau în săli, trebuiau să se mute dintr-o sală în alta, creându-se un mare disconfort pentru ei şi părinţi. Ne bucurăm că s-a reuşit demararea construcţiei, iar pentru mine personal este cel mai mare obiectiv pe care mi l-am propus de când sunt consilier local. Mă bucur că s-a materializat”, a declarat consilierul local PSD Dan Morar.

În ultimii ani, reprezentanþii părinþilor de la Şcoala Gimnazială „Iuliu Haþieganu” au cerut, în repetate rânduri, construirea sau achiziþia unui corp de clădire pentru a oferi condiþii normale de învăþământ.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie