Primăria Cluj-Napoca face apel la înțelegere după ce a deschis șantiere la 32 de școli | An școlar cu număr record de clădiri în proces de reabilitare

 

Peste puțin timp elevii se întors la cursuri. Și anul acesta, copiii se vor putea bucura de condiții bune de învățare, pentru că pe perioada verii au fost realizate o serie de lucrări de reparații și modernizare a unor unități de învățământ din orașul nostru. Alții însă se vor confrunta cu o serie de provocări pentru că 47 de clădiri intră în program de reabilitare prin PNRR. Într-un interviu acordat ziarului Făclia, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea prezintă principalele investiții realizate sau care sunt în curs de desfășurare, la capitolul învățământ și cât sunt de pregătite școlile pentru noul an școlar.

Rep: Domnule primar, a mai rămas puțin până începe noul an școlar. Care au fost principalele investiții făcute de municipalitate în rețeaua de școli și cum s-a pregătit Primăria pentru a noul an școlar?

Dan Tarcea: Avem lucrări la 73 de unități de învățământ cu o valoare de peste 17 milioane de lei. În aceste investiții sunt incluse lucrări la șase creșe, 22 de grădinițe și 45 de unități de învățământ preuniversitar-aici mă refer la școli, licee, colegii, seminarii. Lucrările de reparații curente constau în igienizări în săli de clasă, săli de grupă, bucătării, oficii, înlocuit și reparații pardoseli în sălile de clasă, reparații instalații sanitare, reparații împrejmuire, reparații grupuri sanitare, înlocuit și reparat tâmplărie, reparații fațade, asfaltări de curți acolo unde situația o impune. Acestea sunt lucrările pe care le facem în fiecare an pentru pregătirea anului școlar. De asemenea, în acest moment la care discutăm mai sunt de efectuat lucrări la patru unități de învățământ, lucrări care vor fi gata până vineri(6 septembrie n.n). Deci școala va începe în condiții optime din acest punct de vedere, iar copilașii să poată să meargă la școli care sunt igienizate, să meargă la școli care sunt moderne. Mai avem încă un proiect major pentru întreaga noastră comunitate și aici mă refer la reabilitarea energetică a clădirilor din învățământul preuniversitar. Discutăm aici de 32 de unități de învățământ, cu 47 de clădiri.

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut