Prima școală din Mănăștur aniversează 50 de ani de existență

Școala Gimnazială „Ion Creangă”, prima și cea mai renumită unitate școlară din cartierul clujean Mănăștur, împlinește 50 de ani de existență.

Evenimentul va fi marcat pe parcursul mai multor zile, printr-o serie de activități la care sunt așteptați să participe foști elevi și foste cadre didactice ale școlii.

Astfel luni, 17 octombrie 2022, ora 16.00, va avea loc activitatea „Peregrini prin amintiri”.

Aproximativ 70 de foști dascăli ai școlii vor fi omagiați la Școala Gimnazială „Ion Creangă” de către colegii lor, se va oficia o slujbă de comemorare a colegilor trecuți în neființă, se vor depăna amintiri, se va înmâna un trofeu aniversar, se va prezenta filmul amintirilor. „Trecutul nu poate pieri, căci viitorul se va naște din el”. Manifestările vor continua marți, 18 octombrie 2022, ora 9, cu o acțiune de plantare a unui copac în curtea școlii, ca simbol și mărturie a celor 50 de ani de educație. Elevii din fiecare clasă vor transmite un mesaj pentru cei din viitor, mesaj prins în capsula timpului ce va fi îngropată la rădăcinile acestui copac. Miercuri, 19 octombrie 2022, în prima parte a zilei, elevii se vor bucura de ateliere speciale – de la întâlniri cu foști elevi, la concurs de debate sau întreceri sportive. La ora 13.00, va avea loc la Cinema Dacia Mănăștur evenimentul aniversar “50 de ani de Creangă”, cu invitați speciali din rândul partenerilor și colaboratorilor noștri, elevilor

și părinților, foștilor profesori și elevi. Joi, 20 octombrie 2022, se va desfășura tradiționalul Festival al Toamnei din școala noastră, una din activitățile preferate ale elevilor noștri încă de la prima ediție, în 2016. Acesta se realizează în colaborare cu Consiliul Elevilor din școală și are

multiple valențe educative, de la antreprenoriat, dezvoltarea simțului estetic, a simțului civic, până la muncă în echipă și creșterea noastră ca o comunitate vie, frumoasă, dinamică. Ne simțim bine toți împreună, dar suntem atenți și la nevoile școlii, așa că în fiecare an avem un proiect de realizat în urma festivalului.

„Ne dorim ca această aniversare a 50 de ani de Creangă să fie o bucurie pentru toți cei

care se mândresc că sunt sau au fost parte a acestei comunități”, a transmis conducerea școlii.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut