Politicienii clujeni îl acuză pe Costache că a dat bir cu fugiții

În plină pandemie de coronavirus, Victor Costache, a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Sănătății. Tot ieri, portofoliul a fost preluat de Nelu Tătaru, fost secretar de stat.

Gestul lui Costache este „taxat” de unii politicieni clujeni, care îi reproşează că a acționat iresponsabil şi “a dat bir cu fugiţii”, în plină criză a răspândirii coronavirusului. Mai exact, deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra, consideră că demisia ministrului Costache este un „act de iresponsabilitate”, iar Guvernul PNL se joacă cu sănătatea românilor în plină criză. „Guvernul liberal se joacă cu sănătatea românilor în plină criză, după jocul anticipatelor care a provocat fuga ruşinoasă a ministrului Cîţu, avem parte de o demisie sau demitere iresponsabilă a ministrului Costache. Astfel de jocuri politice sunt inadmisibile în această criză, gesturi inexplicabile care afectează grav funcționarea sistemului medical, scade total încrederea românilor în instituțile statului și creează panică. Solicit guvernului Orban să nu mai numească dezertori politici, miniștri care lasă țara la greu”, a declarat Horia Nasra. La rândul său, liderul PRO România Cluj, Remus Lăpuşan (foto), consideră că demisia ministrului Sănătății, Victor Costache, este un act de maximă lipsă de responsabilitate politică și civică. ˝România este în stare de urgență, zilnic apar zeci de cazuri noi de infectare cu COVID-19, zilnic mor oameni, zilnic sunt tot mai multe cadre medicale confirmate cu acest virus, iar ministrul Sănătății își dă demisia? Ceea ce a făcut Victor Costache este un act de trădare națională! Știam că PNL nu are oameni competenți să gestioneze țara în aceste momente, dar asta întrece orice închipuire. Atunci când lucrurile devin foarte serioase și grave, ei dau bir cu fugiții! Se închid secții, chiar spitale întregi, cadrele medicale nu au echipamente, nu au dezinfectanți, sunt lăsate carne de tun în această luptă nedreaptă, după principiul selecției naturale. Sunt informații conform cărora România are cel mai mare număr de cadre medicale infestate cu acest virus, la nivel mondial! Dar Victor Costache alege calea cea mai simplă, părăsește linia frontului, pentru ca mai târziu să nu i se reproșeze toate neajunsurile și inadvertențele din sistemul sanitar˝, a declarat Remus Lăpușan.

Senatorul UDMR Laszlo Attila este mai acid decât colegii săi și spune, că oricum, Victor Costache „nu prea înțelegea ce se întâmplă” în Ministerul Sănătății.

„Nu spun că mă bucur (n.red de demisia lui Victor Costache), dar mă așteptam și ne așteptam, nu am prea înțeles niciodată de ce a acceptat această funcție, pentru că, în decursul activității sale, au fost foarte multe exemple din care am dedus că nu prea înțelege ce se întâmplă în acel minister. În același timp, salut numirea domnului Tătaru (n.red în funcția de ministru al Sănătății), domnia sa a fost mult mai pragmatic și a gestionat mult mai pragmatic situația, sigur, în limitele competențelor pe care le-a avut, datorită statutului de secretar de stat”, a declarat senatorul clujean. Liberalii se abțin, în schimb, de la prea multe comentarii și salută noua numire la Sănătate.

„Nu am un comentariu, nu pot să vă spun care a fost motivul pentru care domnul Costache s-a retras. Pot să vă spun însă că, într-adevăr cred în Nelu Tătaru, care este un om și cu cunoștințele și cu capacitatea de muncă necesare, a fost în primele rânduri, este determinat și cred că este o soluție foarte bună și un pas înainte pentru activitatea Ministerului Sănătății. Vom fi alături de el, dacă va avea nevoie de noi”, a declarat deputatul liberal clujean, Florin Stamatian.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie

One Response to Politicienii clujeni îl acuză pe Costache că a dat bir cu fugiții

  1. Aurel Bria

    In aceastå perioadå låsati politica pentru mai tårziu, nu ne intereseazå…chiar si DV. presa aveti alte subiecte mai importante…….