Piață volantă în Parcul Etnografic

Asociația Meșterilor Populari Clujeni, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, organizează, Piața Volantă „Lume, lume… hai la piață”, în incinta Parcului Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca (str. Tăietura Turcului), în acest week-end (21 – 23 mai), între orele 10 – 18.

Peste 60 de meșteri populari își vor expune produsele și își vor etala măiestria în confecționarea produselor tradiționale. Vizitatorii vor putea admira și achiziționa costume populare tradiționale, ștergare, fețe de masă, obiecte de ceramică, din blană sau piele, podoabe din lemn sau os sculptat, mărgele, jucării, ouă încondeiate și câte și mai câte.

Producătorii agricoli vă vor fi prezenți cu legume și fructe, miere de albine, zacuscă, murături și siropuri, ciocolată, turtă dulce, dar și cu pălincă și vin, toate produse tradițional, ca în casa bunicilor. Nu vor lipsi nici florile, aranjamentele florale, produse din lavandă, demonstrații la roata olarului, de pictură, ori cu croșeta.

Accesul publicului la eveniment se va face pe poarta principală, contra cost, prețul biletului fiind cel practicat pentru vizitarea muzeului.

Reamintim că Parcul Etnografic Naţional “Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, primul muzeu în aer liber din România, a fost înfiinţat la 1 iunie 1929, ca secție a Muzeului Etnografic al Ardealului, prin hotărârea Ministerului Cultelor şi Artelor. Organizat în prezent pe 16 hectare, într-o reţea aerată ce sugerează structura unui sat tradiţional răsfirat parcul este structuraty în două secțiuni: sectorul tehnic şi cel al gospodăriilor zonale, Primul sector include instalaţii tehnice şi ateliere ţărăneşti databile în perioada secolelor XVIII-XX, care ilustrează tehnicile tradiţionale de prelucrare a lemnului şi a fierului, de obţinere a aurului, de prelucrare a ţesăturilor de lână, a lutului, a pietrei, de măcinare a cerealelor şi de obţinere a uleiului comestibil. Al doilea sector conţine gospodării ţărăneşti tradiţionale reprezentative pentru zone etnografice distincte din Transilvania, cuprinzând construcţii datate în perioada secolelor XVII-XX, echipate cu întregul inventar gospodăresc necesar.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut