Peste 850 de elevi din Cluj-Napoca, premiaţi în cadrul Mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS

Cea de a treia ediţie anuală a Mişcării naţionale de prevenire a obezităţii infantile şi promovare a stilului de viaţă echilibrat în rîndul familiilor din România “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS, desfăşurată în municipiul Cluj-Napoca, s-a încheiat miercuri, 10 iunie, cu premierea celor mai active Cluburi SETS – Mişcare şi Distracţie din municipiu.

Astfel, 854 de elevi, membri ai celor 9 Cluburi SETS de Mişcare şi Distracţie care activează în Cluj-Elevi-premiati-2Napoca, împreună cu cadrele lor didactice coordonatoare, au fost răsplătiţi cu premii de către voluntarii Fundaţiei PRAIS, sprijiniţi de partenerii locali ai SETS – Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Premiul de Excelenţă pentru cel mai activ club a fost adjudecat în acest an de Clubul “Eroii Sportivi”, de la Şcoala Gimnazială “Alexandru Vaida Voievod”, coodonat de doamna învăţătoare Nagy Rozalia Monica. Cei 88 de membri ai clubului au înscris pe portalul mişcării www.sets.ro un total de 67 de activităţi fizice. Premiul de Excelenţă pentru cel mai mare număr de membri înscrişi a fost atribuit Clubului “Micii Hercules”, de la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” (190 de membri, 40 de activităţi), iar Premiul de Excelenţă pentru cel mai bun nou club a revenit Clubului “Piticii Voinici”, de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz (36 de membri, 36 de activităţi).

Premiul I a fost acordat Clubului “Strugurii Vedetă”, de la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” (134 de membri, 19 activităţi). Pe locurile următoare s-au clasat Clubul “Campionii Mişcării”, de la Liceul Teoretic “Lucian Blaga” (locul II, cu 100 de membri şi 55 de activităţi efectuate) şi Clubul “Merişarii pe bicicletă”, Elevi-premiati-1de la Şcoala Gimnazială “Constantin Brâncuşi” (locul III, 140 de membri, 10 activităţi). Alte trei cluburi SETS au primit Premii de merit:  Clubul “Super Sănătoşii”, de la Colegiul Tehnic “Ana Aslan” (56 de membri, 9 activităţi), Clubul “Scăpărici pentru mari şi mici”, de la Şcoala Gimnazială “Emil Isac” (32 de membri, 3 activităţi) şi Clubul “Forţa vie”, de la Colegiul Naţional Pedagogic “Gheorghe Lazăr” (72 de membri, 3 activităţi).

Inovaţie a mişcării SETS, „Cluburile de Mişcare şi Distracţie” sînt organizate voluntar, în fiecare an, de către elevi, cu sprijinul profesorilor coordonatori din şcolile unde ei studiază. Cluburile, precum şi toate acţiunile organizate în cadrul acestora pe parcursul anului şcolar, sînt înscrise pe platforma online www.sets.ro, intrînd astfel automat în competiţia finală. În cei patru ani de derulare a programului, la nivel naţional, un număr record de peste 13.355 de elevi s-au înscris voluntar în 344 de Cluburi SETS, desfăşurînd 5.800 de activităţi fizice, esenţiale în asociere cu o alimentaţie echilibrată, în dezvoltarea armonioasă a copiilor. De la lansare şi pînă în prezent, SETS a integrat în mişcare peste 116.340 de elevi din ciclul primar din Cluj-Napoca, Roman, Timişoara, Otopeni şi Bucureşti, 3.000 de cadre didactice şi peste 200.000 de părinţi, 2 milioane – public larg/anual.

Mişcarea SETS face parte din EPODE International Network – EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii.

Articole din aceeasi categorie