Peste 130.000 de răsaduri de legume produse în serele USAMV, puse în vânzare

Răsaduri de legume și specii floricole produse în serele proprii ale Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca vor fi puse în vânzare, începând de luni, 18 aprilie 2022.

Conform celor anunțate de reprezentanții universității, la Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH) au fost pregătite spre comercializare circa 100.000 de răsaduri de legume – tomate tradiționale, cherry și hibrizi, ardei kapia, bulgăresc, iute și gogoșar, vinete, dovlecel, țelină. Tot la SCH, unde vânzările vor avea loc direct din sere, vor fi disponibile și specii floricole – mușcate clasice, curgătoare și semicurgătoare (roșu, roz, alb, mov), respectiv lobelia, crăițe, flori de piatră. Accesul în stațiunea USAMV Cluj-Napoca poate fi făcut din str. Horticultorilor nr. 5 (auto) sau pe la poarta din capătul str. Liviu Rebreanu. Programul este: luni-vineri, orele 8:00 – 16:00; sâmbătă, orele 8:00 – 13:00.

De miercuri, 26 aprilie, vor fi disponibile spre vânzare alte 35.000 de răsaduri de legume, care sunt produse la sera din campus: răsaduri de tomate (Inimă de bou, cherry, tradiționale, de grădină sau costate), ardei gras alb sau roșu, ardei iute, țelină de rădăcină, vinete și leuștean. Programul serei din campus: luni-vineri, între orele 8:30 – 14:00. Accesul în campus se poate face pe la poarta din str. Govora, iar cel auto doar pe la poarta principală, Calea Mănăștur nr. 3-5.

Toate răsadurile sunt obținute din semințe profesionale și au fost plantate individual, în cuburi nutritive.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut