Peste 1000 de elevi clujeni antrenaţi în proiectul „Sîntem generaţia în mişcare!”

Fundaţia PRAIS a anunţat, zilele trecute, lansarea celei de-a doua ediţii a proiectului naţional „Sîntem generaţia în mişcare!”.

În acest an, proiectul se derulează în 170 de licee din 14 oraşe şi două comune: Cluj-Napoca, Braşov, Generatia-in-miscareCodlea, Făgăraş, Predeal, Rîşnov, Rupea, Săcele, Victoria, Zărneşti, Bran, Bucureşti, Ploieşti, Timişoara şi comunele Feldioara şi Prejmer. Iniţiativa se adresează adolescenţilor din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, avînd ca obiective informarea şi educarea lor şi a familiilor acestora cu privire la importanţa şi beneficiile practicării activităţilor fizice zilnice, a sportului de masă, alimentaţiei echilibrate, somnului odihnitor, pentru o dezvoltare armonioasă. Totodată, sînt promovate: diversitatea, talentul individual, atitudinea pozitivă, deschiderea către nou şi cunoaştere, socializarea, voluntariatul, respectul de sine şi al altora – a anunţat Fundaţia PRAIS.

Potrivit reprezentanţilor fundaţiei, în această ediţie a proiectului, 65.000 de adolescenţi şi peste 2.700 de cadre didactice au primit materiale educaţionale. „Proiectul «Sîntem generaţia în mişcare!» este la prima ediţie în Cluj-Napoca, unde au fost activaţi peste 1.000 de elevi din 10 de licee profesionale şi tehnice prin intermediul materialelor educaţionale şi de informare care le-au fost puse la dispoziţie gratuit. Principalul canal de informare şi de activare online al comunităţii de tineri este reprezentat de platforma integrată cu canalele de social media (Facebook şi YouTube) şi cu portalul www.generatiainmiscare.ro. Elevii organizează voluntar activităţi fizice şi sportive în timpul liber, în cadrul marii competiţii anuale între licee. Pe lîngă aceste activităţi, proiectul stimulează creativitatea şi spiritul de echipă al liceenilor prin Quiz-uri lunare, concursurile GYMClass şi Best Moving Generation Flashmob. În cadrul Romanian PR Awards din 2015,  www.generatiainmiscare.ro – platforma integrată a proiectului – a fost distinsă cu Diploma de Excelenţă la categoria «Website, intranet, blog»” – precizează preşedintele Fundaţiei PRAIS, Silvia Bucur.

Proiectul este realizat în parteneriat cu inspectoratele şcolare din judeţele implicate, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Cluj-Napoca, facultăţi similare din Braşov, Bucureşti şi Timişoara, Şcoala de antrenori „Ioan Kunst Ghermănescu”, Federaţia Română de Culturism şi Fitness, Federaţia Română de Scrimă, Federaţia Română de Dans Sportiv şi Federaţia Română de Fotbal.

Înfiinţată în 2002, de PRAIS Corporate Communications, Fundaţia PRAIS susţine „patru mari cauze”: accesul la resurse, educaţie, la dezvoltare personală şi cultură; o economie sustenabilă bazată pe inovaţie, competitivitate şi etică; promovarea stilului de viaţă echilibrat; grija faţă de mediu.

M. T.

Articole din aceeasi categorie