Peditel 1791 – Sfat medical pediatric prin telefon, gratuit, non stop

În perioada 2 mai – 31 iulie, Fundația Părinți din România derulează, cu sprijinul financiar al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj, proiectul comunitar gratuit „Peditel 1791 – Telemedicina salvează vieți. Sfat medical pediatric prin telefon, gratuit, non stop”.

Valoarea finanțării nerambursabile este de 70.000 lei. Se estimează ca, în această perioadă, un număr minim de 15.000 copii să aibă acces gratuit la asistența medicală pediatrică prin telefon.

Peditel 1791 – inițiativă comunitară a Fundației Părinți din România – este un call center pediatric care oferă sfaturi medicale în regim non–stop, funcționează național și internațional, fiind deservit de 15 medici specialiști/primari. Programul de lucru este structurat pe 3 ture, o gardă având 7/10 ore. Serviciul dispune de 26 de protocoale medicale, o centrală telefonică tip VOIP și un soft medical. Apelurile sunt preluate în ordinea cronologică a intrării în centrală – precizează managerul proiectului, Cristina Grigore, adăugând că Peditel 1791 se adresează „oricărui părinte care dorește să obțină un sfat medical pentru afecțiuni fără risc vital pentru copilul său, dar NU pentru urgențe, care se vor adresa 112 și Unităților de Primiri Urgențe”. „Sfaturile acordate de medicul de gardă sunt sfaturi de intervenție rapidă. Peditel 1791 NU este o alternativă la 112” – subliniază managerul proiectului.

Peditel se poate apela din toate rețelele fixe și mobile, de oriunde din lume, la numărul fix cu tarif normal +40377771111, sau național – apel cu tarif normal la 1791 în rețelele Vodafone, Orange, Telekom, și apel gratuit în rețeaua Digi la *1791.

Fundația Părinți din România a fost înființată în anul 2005, ca un grup de inițiativă al părinților din Cluj, coagulați în jurul site-ului www.parinticlujeni.ro, cu scopul de „a informa și a reprezenta clujenii cu copii, viitorii parinți, precum și pe toți cei interesați de problemele copiilor din județ”. Din 2009, grupul de părinți clujeni s-a transformat în Fundația Părinți Clujeni, care în 2012 a devenit Fundația Părinți din România. Misiunea fundației, al cărei fondator este antreprenorul clujean Cătălin Chiș, este de implicare în comunitate și „capacitarea tuturor factorilor interesați – comunitate, autorități, companii – de a găsi soluții pentru o viață mai bună, prin valori ca: integritate, respect, empatie, responsabilitate și civism”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie