Pe Dealul Răscoalei de la Bobâlna: Revolution Race

Revolution Race – un eveniment sportiv în aer liber, care pune în valoare natura, istoria și tradițiile rurale – va fi organizat, în 18 și 19 iunie, pe Dealul Răscoalei de la Bobâlna din 1437, de Asociația Club Sportiv „Înflorești”, în parteneriat cu Asociația Go4Fun.

În cadrul Revolution Race, pe lângă cursele specifice de maraton, semi, cros și cursa populară, organizatorii au integrat și o cursă cu obstacole, ce va provoca participanții să își depășească limitele și să își pună aptitudinile fizice și mintale la încercare. Și, „pentru că nu se poate să fie numai și numai sport”, Revolution Race va include și scenă pentru muzică și activități artistice, târg de produse naturale cu standuri ale producătorilor locali, zonă de relaxare și servire mâncare și băuturi, foodcourt cu produse tradiționale, țărănești, dar nu numai, zone de activități pentru copii, standuri de prezentare parteneri cu serviciile și produsele lor, standuri cu artiști plastici ce vor face prezentări și workshopuri, zone pentru activități adiacente etc.

Potrivit organizatorilor, 10% din taxa de înscriere va susține proiectul MagicEDU, al Asociației Magic, prin care 200 de copii vor primi o bursă în valoare de 6000 lei pentru ca, după chimioterapie, să meargă înapoi la școală.

„Noi alergăm pentru sănătate și voie bună, precum și pentru a ne bucura de natură și beneficiile acesteia. Prin alergarea noastră, putem să oferim acestor copii o bucățică din bucuria noastră. Puteți ajuta donând direct în contul: RO13INGB0000999905454114, titular Asociația Magic sau puteți spune povestea mai departe celor care ar putea dori să contribuie” – precizează organizatorii.

Asociația Magic este o organizație non-guvernamentală care ajută copiii cu afecțiuni grave și familiile acestora.

„Misiunea noastră, că organizatori, este de a închega o strânsă legătură între sport, natură și zonele rurale, iar pentru a ne îndeplini misiunea credem că este foarte important să promovăm un stil de viață sănătos, armonios, echilibrat și integru. Credem cu tărie că o societate are nevoie de integritate care izvorăște din cunoașterea de sine, a istoriei, a tradițiilor și propriilor rădăcini. De aceea, este foarte important să ne reorientăm atenția către zona rurală din România și să nu facem greșeală de a ne uită trecutul și de unde venim” – adaugă organizatorii evenimentului.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut