Participare USAMV Cluj-Napoca, la Zilele Clujului

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca participă la Zilele Clujului (6 – 9 octombrie), printr-o serie de evenimente organizate în campus, respectiv cu standuri cu produse proprii, în Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

În campus, în 8 octombrie, între orele 10:00 – 16.00 va fi „Ziua Interacțiunii Om-Animal”, eveniment care adună mii de pasionați de animale, dar și de componenta educativă a interacțiunii cu acestea. Participanții vor avea parte de jocuri și exerciții demonstrative cu câini și cai, se vor putea bucura de vivariu, de standuri informaționale și cu obiecte de artizanat, activități de observație sau vizitele la Complexul acvaristic și la muzeele de Anatomie și de Parazitologie ale USAMV Cluj-Napoca. Între standurile participante la ZIOA se vor afla și cele cu bunătăți pentru cei mici, cu meniuri și produse proprii din fermele și stațiunile universității. Accesul vizitatorilor în campus va fi liber, iar prezența animalelor de companie va fi permisă „dacă au vaccinările la zi și nu manifestă agresivitate față de oameni și animale”.

În Parcul Central Simion Bărnuțiu”, USAMV Cluj-Napoca va fi prezentă cu trei standuri, dintre care unul rezervat vinurilor albe de la Vinea Apoldia Maior, stațiunea universității de la Apoldu de Sus: Eruditus, Docentus, Secas, Traminer Roz, Riesling Italian, Sauvignon Blanc. Alte produse din producția proprie, care vor putea fi găsite la standurile USAMV: brânzeturi bio și ulei de floarea soarelui presat la rece, de la Ferma Cojocna, mezeluri Gourmeticus Academicum, respectiv roșii cherry la caserolă, de la Sera legumicolă din campus. Disciplina Fitotehnie din cadrul Facultății de Agricultură va prezenta spre vânzare aloe vera la ghiveci, rozmarin la ghiveci, butași înrădăcinați de lavandă, la ghiveci, și ulei de lavandă, precum și ceaiuri naturale din plante medicinale.

Standurile USAMV din Parcul Central își așteaptă vizitatorii vineri, 7 octombrie, între orele 14:00 și 20:00, iar sâmbătă și duminică, 8-9 octombrie, orele 10:00 – 20:00.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut