Participare USAMV Cluj-Napoca la Central Park Wine Festival

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca participă, în calitate de partener, în perioada 30 august – 2 septembrie, la Central Park Wine Festival, organizat în Parcul Central al orașului.

La standul USAMV, amplasat în zona centrală a parcului, doritorii vor găsi iaurturi naturale din gama ”Gourmeticus Academicum”, fructe din soiuri românești, provenite de la Stațiunea de Cercetări Horticole (mere, pere, prune), ulei și apă de lavandă, precum și arbuști ornamentali. Standul va fi deschis zilnic, între orele 11:00 – 19:00, iar specialiștii universității vor sta la dispoziția cetățenilor, pentru a răspunde întrebărilor despre produsele expuse spre vânzare.

„Participarea USAMV Cluj-Napoca la Central Park Wine Festival reprezintă, în primul rând, partea educativă și de cercetare, care va aduce publicului larg și o întâlnire mai aparte – cu albine, într-un stup de observație, și viermi de mătase, aflați în diferite stadii ale evoluției. Specialiștii noștri vor fi prezenți în cele patru zile de festival, timp de două ore în fiecare zi, și vor răspunde întrebărilor despre creșterea lor, beneficiile pe care le aduc sau chiar pericolele la care sunt expuși în prezent” – au anunțat reprezentanții universității clujene. Potrivit acestora, specialiștii USAMV se vor afla la festival joi, 30 august, și vineri, 31 august, între orele 13:00 – 15:00, iar sâmbătă, 1 septembrie, și duminică, 2 septembrie, între orele 11:00 – 13:00.

Pe perioada festivalului, la Casino – Centru de Cultură Urbană Cluj, va fi deschisă expoziția de BioArtă – Colecția ”Rădăcini”, semnată de prof. univ. dr. Corina Cătană (USAMV) și asis. univ. dr. Alexandra Mureșan (UAD), care, potrivit organizatorilor, „celebrează, printr-o serie de terrarii, relația profundă dintre natură, știință și artă”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie