Parcul “Iuliu Prodan” din Cartierul Zorilor a fost deschis clujenilor

Clujenii se pot plimba şi relaxa începînd de vineri într-un nou parc, amenajat de municipalitatea clujeană. Este vorba despre parcul ‘’Iuliu Prodan’’ (cunoscut botanist român, profesor al Academiei Agricole din Cluj), de pe strada Gheorghe Dima, realizat în cadrul unui parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 3,1 hectare şi este destinat clujenilor de toate vîrstele. ‘’Acesta este o oază de verdeaţă pentru locuitorii din cartierul Zorilor, care, deşi locuiesc lîngă o grădină botanică, au fost văduviţi multă vreme de un parc cu acces gratuit permanent’’, a declarat primarul Radu Moisin.

Valoarea totală a lucrărilor realizate pentru amenajarea acestui parc a fost de aproximativ 780.000 lei. Lucrările au fost realizate de Serviciul spaţii verzi, care a amplasat cinci aparate de fitness, aparate de joacă, foişor, precum şi 10 bănci (recondiţionate din Parcul Central). În privinţa infrastructurii de acces, au fost realizate alei pe o lungime de 1200 metri. De asemenea au fost amplasate 34 aparate de iluminat şi stîlpi, un km de cablu şi un corp de iluminat în foişor.

Parcul „Profesor Iuliu Prodan” a fost amenajat în urma unui parteneriat încheiat între Consiliul local Cluj-Napoca şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca. În cadrul asocierii, USAMV a pus la dispoziţie o suprafaţă de circa şase hectare (parcul şi o grădină agrobotanică), iar Primăria Cluj-Napoca s-a ocupat de amenajările necesare. Amenajarea pădurii-parc şi a grădinii agrobotanice se va realiza în două etape. În prima etapă s-a realizat un parc public pentru toţi cetăţenii municipiului, dar cu precădere pentru cei din Zorilor, pentru că în această zonă nu exista niciun parc pînă la ora actuală. În cea de-a doua etapă, se va amenaja o grădină agrobotanică la nivel european, cu acces controlat.

C.P.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare