Pandemion

Celula de criză raportează, la anumite intervale, starea de fapt, națională, prezintă situații și persoane cu probleme de comportament, asociale. O parte a televiziunilor glosează pe aceste raportări. Altă parte, cea a televiziunilor de nișă, chiuie, dănțuiește, doinește.

În fine, partea rămasă este cea reprezentată de apocalipticii pastorului pufulici, Gîdea, preocupată să isterizeze și mai mult, să consolideze panica în colectivitate, de dragul audienței.

Îl ajută pe chipeșul priculici, Chireac ciudatul, din multe puncte de vedere, Ciuvică, demolatorul, gică-contra, răutăciosul clasei, care stă cu piciorul trântit peste celălalt, să își mascheze fermoarul rupt, de la prohab, iar când Badea apare, și soarele dispare!

Peste toate, stăpâna lumii, reclama, căzută din pom, dacă nu cumva ne recomandă ceva împotriva crizei biliare, îl trimite iar pe plăvan după supramax articulații.

O, am uitat emisiunile gastronomice, chiar azi am aflat despre ce și cum gătim la ceas aniversar. Da, normalitatea este la terapie intensivă.

Arafat, prea politicos, zic eu, are dreptate: nu se întâlnesc cu presa, cei din celula de criză, ca să comenteze ce spune un politician sau altul, de genul lui Băsescu, omul plin de idei, mereu cu soluții, mama răniților și al acționarilor de la Fabrica de îmbuteliere de la Borsec .

Asta trebuie să știe românul?

Ce crede un politician cu inițiativă sau un altul, la fel de incompetent despre acest pericol fundamental, colectiv?

Avem încă o dată, măsura jegului moral, susținut de binecunoscutele televiziuni dedicate, al acestor „aleși” cărora nu le pasă de nație și de țară. Virusul ăsta, însă, e democratic: oricând le poate da și lor prilejul să reacționeze maro în izmene, la un test.

Lăsați oamenii cu expertiză să își facă treaba: nu mai veniți cu afirmații patetice, întrebări retorice, nu mai suferiți ipocrit pe sticlă!

În fond, din cauza voastră și a celor ca voi sistemul de sănătate este cum se află, fiindcă de treizeci de ani, folosiți minciuna interesului național!

Care dintre voi, defutaților, locuiește la bloc, în două camere 5-6 oameni, cu venituri și pensii, sume ce reprezintă câștigul vostru pe 24 de ore?

Când ați fost ultima oară într-un autobuz, la ceas de vârf, ați stat la cozile birocrației din administrația publică?

Vă numărați cumva banii, să vedeți dacă vă ajung și pentru o pereche de pantofi la unul dintre copii?

Și vă treziți să criticați aspru, evident dușmanii partidului, să vă dați cu părelnița și să propuneți soluții, că, deh, sunteți pricepuți în toate, ca orice prost cu creastă de cocoș.

Articole din aceeasi categorie

5 Responses to Pandemion

 1. zapis

  GERULA … nu cumva e ăla care s-a spânzurat cu tricolorul chiar de Ziua Națională ??

 2. gerula

  Atunci, pupati-l in CUR si pe Gerula.

 3. Hergane Gorduna

  Bun articol ! Awesome ! Nice work !

 4. Libardi Peronescu

  Noi știam de gastrula și morula…dar iată,există acum și gerula !!

 5. gerula

  Sa-i pupi in CUR pe antenisti!