Opera Naţională Română Cluj – Napoca

Bărbierul din Sevilla”. Special Guest Star tenorul Bryan Lopez Gonzalez!

miercuri 12 iunie, 18. 30

Creația lui Gioachino Rossini a înregistrat un succes răsunător chiar de la premiera sa absolută din anul 1816, atunci când a fost prezentată sub titlul inițial, sugestiv de altfel, ,,Almaviva” (‘Inutila precauțiune’).Una dintre cele mai comice, animate și așteptate opere din câte s-au scris vreodată, Bărbierul din Sevilla creează mereu bună dispoziție cu fiecare reprezentaţie, spectacol de spectacol, fiind întâmpinată, la fiecare reprezentație, cu aplauze furtunoase din partea publicului.

Atmosfera amoroasă și comică a operei este dată de multiplele tertipuri la care apelează Contele Almaviva și Figaro pentru a se apropia de frumoasa iubită Rosina și a-i declara dragostea. Scena finală, în care Figaro și Contele pătrund în casa Rosinei în miez de noapte, urcând pe scara sprijinită de balconul acesteia, este cea care dă un suflu și mai pasional capodoperei bufe în trei acte. Inima Rosinei cunoaște bucuria deplină în momentul în care Almaviva îi oferă în genunchi dragostea, averea și numele. Părtaș la declarația înflăcărată este și profesorul Basilio, mituit de adversari, dar şi martor al căsătoriei celor doi îndrăgostiți.

Aveţi ocazia ascultării sau reascultării unor arii celebre cum sunt ‘Ecco ridente in cielo’, ‘Largo al factotum’, ‘Una voce poco fa’, ‘La Calunnia’, ‘A un dottor dell mia sorte’, …, nu sunt singurele.

Invitatul serii este tenorul cubanez Bryan Lopez Gonzalez, tenor în repertoriul căruia figurează roluri titulare din Traviata, Boema, Turandot, Mantaua, Don Carlo, Lucia di Lammermoor,…

Bărbierul din Sevilla de G. Rossini, regia Emil Strugaru, dirijor Cristian Sandu, scenografia Andrei Şchiopu, maestru de cor Emil Maxim, dirijor cor Corneliu Felecan, regie scenă culise Cristina Albu; acompaniamentul recitativelor Adela Bihari; în distribuţie Florin Estefan (‘Figaro’), Bryan Lopez Gonzalez (‘Almaviva’), Oana Trâmbiţaş (‘Rosina’), Cristian Hodrea (‘Don Bartolo’), Petru Burcă (‘Don Basilio’), Anca Aluaş (‘Berta’), George Godja (‘Fiorello’), Vasile Neamţu (‘Ofiţerul’), Emil Chioreanu (‘Ambroggio’)

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie