Olanda a oprit temporar administrarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca

Olanda a oprit temporar administrarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca până pe 7 aprilie, informează DPA, citată de AGERPRES.

Vineri, Ministerul Sănătății a declarat că va opri temporar administrarea acestui ser la persoanele sub vârsta de 60 de ani, însă după discuții purtate sâmbătă, autoritățile din domeniul sănătății au decis să suspende toate imunizările cu AstraZeneca pentru a evita risipa.

Circa 700 de persoane de peste 60 de ani urmau să primească serul AstraZeneca în zilele următoare, însă programările acestora au fost temporar anulate, deoarece nu existau garanții că un întreg lot ar putea fi complet utilizat dacă doar câteva persoane urmau să se vaccineze.

Cinci cazuri de formare de cheaguri de sânge au fost semnalate în urma imunizării cu vaccinul AstraZeneca la femei cu vârsta cuprinsă între 25 și 65 de ani. Una dintre acestea a decedat. Investigații sunt în prezent în curs de desfășurare pentru a se stabili dacă formarea acestor cheaguri de sânge a fost cauzată de vaccinare, au precizat autoritățile.

Până în prezent, circa 400.000 de persoane din Olanda au fost imunizate cu serul dezvoltat de AstraZeneca.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut