O singură alergie la 165 de vaccinați

Dintre cele 165 de persoane din județul Cluj vaccinate până în prezent împotriva COVID-19, una singură a manifestat alergie ușoară de tip urticarian la nivelul extremității cefalice, care a remis rapid sub terapia specifica antialergică. Potrivit Prefecturii Cluj, este vorba de o asistentă medicală, care se știa cu alergii, dar nu avea contraindicații la vaccinare.

Campania de vaccinare anti COVID-19 a debutat duminică la Cluj, fiind vizat personalul medical din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Vaccinarea a început la ora 10.00, iar primele persoane care au primit injecția au fost cinci persoane din conducerea unității medicale clujene. Este vorba de dr. Violeta Briciu, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase; dr. Vasile Morar, medic şef radiologie; dr. Mirela Flonta, medic şef Laborator analize medicale; dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie; dr. Diana Miclăuș, medic specialist ATI.

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva noului coronavirus a anunțat că platforma informatică ce permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 – https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ – este operaţională.

Începând de luni, în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa I, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate şi social, urmând să se activeze accesul în aplicaţie şi pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale şi grupa a III-a – populaţia generală).

Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuţia dozelor de vaccinare şi evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare, subliniază sursa citată.

Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populaţia generală din etapa a III-a.

Paşii de înscriere sunt uşor de parcurs.

Din platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, https://vaccinare-covid.gov.ro/, se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/. Persoanele care se planifică la vaccinare îşi creează un cont pe baza datelor de identificare şi a numărului de telefon. În contul creat, cetăţenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare şi rapelul (cea de-a doua doză). De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată.

Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărţii de identitate.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut