O pagină de şcoală ALTFEL pentru elevi de la Colegiul Pedagogic „Gh. Lazăr“ din Cluj-Napoca

cum-se-pune-naframa talangaNe-am propus lucruri „mari” pentru această săptămână de „Şcoală altfel“ şi cu mândrie pot spune că le-am realizat. La două din ele mă voi opri:

În 31 octombrie, prima zi din săptămâna de „Şcoală altfel“, am mers în vizită, cu încă o clasă (a VI-a), la Muzeul etnografic „Poarta de su’ Feleac”, de pe strada Soporului. E un muzeu privat, înfiripat de familia Căpuşan Gheorghe şi Rodica, prin eforturi proprii, la care se adaugă marea lor pasiune pentru tot ceea ce a aparţinut de veacuri ţăranului român: port, unelte de muncă în gospodărie, dar şi afară, ceramică tradiţională, bucătărie ţărănească. Am fost primiţi cu braţele deshise şi conduşi de dl Ghiţă, proprietarul, prin toate încăpela-placinte rile muzeului, unde ne-a explicat ca un adevărat muzeograf tot ceea ce cuprinde muzeul, ne-a lăsat, pe care am dorit, să îmbrăcăm din frumoasele costume populare, am făcut fotografii, am povestit. Iar finalul, şi mai şi! Doamna Rodica, „responsabilă” cu bucătăria, ne-a cinstit cu un castron mare de plăcinte cu brânză şi verdeaţă, coapte pe vatră. Mai rar aşa bunătăţi!

Deci, o zi „altfel” decât restul zilelor! – a ţinut să ne spună, spre a transmite informaţia şi cititorilor „Făcliei”, dna prof. Claudia Sandea, de la Colegiul Pedagogic „Gh. Lazăr” din Cluj-Napoca.

Articole din aceeasi categorie