O femeie a ajuns la spital după ce casa în care locuia a luat foc

O casă de pe strada Fildului din Huedin a fost afectată de un incendiu provocat de coșul de fum izolat necorespunzator. Evenimentul a avut loc sâmbătă dimineața iar la fata locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Huedin.

Apelul de urgență a venit în jurul orei 07:35 și a anunțat un incendiu la coșul de fum al casei. Imediat s-a deplasat la fața locului o autospecială cu apă și spumă, iar pompierii au constatat faptul că flăcările au afectat acoperișul pe o suprafață de 4 mp și un perete interior din lemn pe o suprafață de 3 mp. Intervenția promptă a făcut ca incendiul să nu se extindă la casa construită din lemn. De asemenea, o femeie de aproximativ 75 de ani a acuzat stări de rău și a fost transportată la Spitalul Orășenesc Huedin de către o ambulanță SAJ. Cauza probabilă a incendiului a fost coșul de fum izolat necorespunzător față de materialele combustibile.

Având în vedere faptul că ne aflăm încă în plină iarnă, pompierii clujeni fac din nou următoarele recomandări către populație:

– Asiguraţi verificarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată, pentru că acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.
– Curăţaţi periodic coşurile de fum, întrucât funinginea rezultată prin arderea materialului lemnos şi depusă în interiorul coşurilor de fum, pe fondul supraîncălzirii sobelor, se poate aprinde și provoca incendii, fie prin efect termic fie din cauza jarului (scânteilor) ajunse în contact cu materialele combustibile din construcţia locuinţei.
– Pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu lemne a sobei se va monta o tablă metalică, astfel încât jarul căzut accidental din sobă să nu între în contact cu materialele combustibile și astfel să provoace un incendiu. În sobă nu se vor introduce lemne mai lungi decât focarul, iar portița de acces nu se va lasă deschisă.
– Nu utilizaţi lumânări sau alte surse de aprindere cu flacără deschisă în apropierea materialelor combustibile sau inflamabile.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut