Nota 10, la olimpiadă, pentru un elev gherlean

Gherlenii totdeauna au fost mândri de succesele tinerilor la diferite concursuri sau competiţii. Şi în această primăvară locuitorii urbei de pe Someş au parte de astfel de satisfacţii.

Este vorba de reuşita unui elev din Gherla, care a obținut nota 10 la olimpiada națională de religie greco-catolică, notă care confirmă încă o dată  performanţele de excepţie  obținute în ultimii ani.

Talentatul Kilin Artemio Rafael este elev în clasa a XII-a la Liceul „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca. Etapa județeană a concursului a fost cel mai mic obstacol pentru a avansa în faza națională a concursului, care s-a desfășurat zilele trecute, la Alba Iulia. Examenul scris a durat trei ore, iar participanții, elevi din toată România, au avut de rezolvat subiecte medii spre dificile, unele necesitând inclusiv cunoștințe de filozofie. Pentru Rafael, care a participat și la etapele județene ale olimpiadelor de istorie și filozofie, unde a obținut o mențiune, olimpiada de religie greco-catolică a reprezentat o provocare căreia i-a făcut față la cel mai înalt nivel, şi asta de doi ani încoace.

Când,  la Alba Iulia, au fost afișate rezultatele, pe tabelul cu notele de la clasa a XII-a a fost un singur 10, al tânărului din Gherla. Acesta l-a avut coordonator pe preotul Ioan Ureche. Pe locul al doilea, cu nota 9,60, s-a situat Cojocaru Radu, de la Colegiul „Sf. Iosif” din Bacău, iar pe locul al III-lea, elevul Mârț Daniel, de la Colegiul „Sf. Francisc de Assisi”, din Roman.

Pentru participanții la faza națională a olimpiadei, organizatorii au pregătit, la final, o vizită la Blaj.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie