Noile uniforme de Poliție au fost prezentate la Cluj-Napoca

Noua uniformă a Poliției Române a fost prezentată la Cluj-Napoca. Absolvenții Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” au îmbrăcat noile costume chiar înainte de absolvire.

Potrivit Poliției, noua uniformă este ”adaptată pentru intervenții la evenimente și muncă în teren.”

Uniformele noi le vor permite poliţiştilor să-şi ataşeze mult mai uşor staţia, bodycam-ul şi pistolul.

În ceea ce priveşte calitatea noii uniforme, potrivit reprezentanţilor poliţiştilor, aceasta este net superioară faţă de precedenta. Ba mai mult a fost produsă în România.

Preţul noii uniforme este de 800 de lei. Poliţiştii vor avea una similară şi pentru sezonul rece.

Distribuirea noilor costume pentru cei 55 de mii de polițiști din țară se va face treptat, așa că în următorii doi ani vom vedea pe străzi atât agenți în uniforme noi, cât și în cele vechi.

La Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” o nouă promoție, formată din 289 de agenți de poliție, a absolvit vineri cursurile.

Cea de a XX-a promoție a Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca are doi șefi de promoție, cu aceeași medie, 9,84: Alexandra-Bianca Petreuș (din județul Arad) și Sebastian Brata (din județul Bihor).

Toți cei 289 de agenți au fost instruiți pentru specializarea Ordine publică. Aceștia se vor prezenta luni, 31 octombrie 2022, la unitățile teritoriale de poliție, conform repartiției.

Înființată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum peste 5.200 de agenți de poliţie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut