Noi acțiuni umanitare la Fundația „Inima Copilului”

Fundația clujeană „Inima Copilului” (președinte, Sînpetrean Tiberiu) a luat ființă în anul 1996, cu scopul prevenirii și rezolvării problemelor socio-educative și de sănătate, punând accent și pe dezvoltarea socio-educativă a preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ de pe raza județului Cluj, dar acordând asistență socială și tinerilor din alte județe ale țării.

Unul dintre ultimele proiecte derulate de angajații fundației și de colaboratori este „Banca de rechizite”, care presupune donarea de rechizite și bani în cutiile special amenajate în magazinele IPB din „Iulius Mall” și VIVO Cluj-Napoca. Scopul proiectului constă în reducerea abandonului școlar cauzat de lipsa celor necesare pentru mersul la școală al celor mici. Este un proiect intrat deja în aplicare în marile magazine clujene și care se bucură de popularitate. O măsură binevenită în contextul creșterii abandonului școlar din cauza lipsei resurselor materiale a familiilor sărace. De asemenea, sunt ajutați cu rechizite și elevii școlii de nevăzători din Cluj-Napoca.

Derularea proiectului este sprijinită de studenții Facultății de Psihologie din cadrul UBB, care sunt angrenați și în acțiunea caritabilă „Să jucăm împreună”. Acest proiect se aplică la școlile gimnaziale din Florești și Mociu.

Mulți copii și adulți frecventează cursul IT-Factory. Este vorba de cursul de informatică condus de Andrei Sînpetrean, organizat de fundație, și la care participă și 25 de familii din Ucraina. Astfel, refugiaților din țara vecină le sunt oferite condiții bune de studiu și perfecționare în anumite domenii de activitate.

Având în vedere că se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, voluntarii Fundației „Inima Copilului” pregătesc mici cadouri copiilor proveniți din familiile nevoiașe. Sunt ajutați și elevii unor școli din zona Clujului și de pe Câmpie. Acțiunile umanitare vor fi intensificate în perioada următoare.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut