Natație / Un titlu, două medalii de argint și una de bronz pentru clujeni în primele două zile ale CN

La Miercurea Ciuc se află în plină desfșurare Campionatului Național de Înot pentru seniori, tineret și juniori în bazin scurt, respectiv 25 de metri. Perioada de desfășurare a competiției este 7-10 decembrie. Universitatea Cluj a deplasat la Miercurea Ciuc un lot format din patru sportivi, antrenați de Philgas Soit. Este vorba de Luoana Brădean, Carina Pădurariu, Edward Pech și Cătălin Ungur. Luoana Brădean concurează la 50 m Fluture, 50 m Liber, 50 m Spate și 100 m Spate. Carina Pădurariu la 50 m Fluture, 50 m Bras, 100 m Bras, 100 m Mixt, 200 m Mixt și 400 m Mixt. Edward Pech la 50 m Fluture, 50 m Crawl, 50 m Bras și 100 m Mixt, iar Cătălin Ungur la 50 m Crawl, 50 m Spate, 50 m Fluture, 100 m Fluture și 100 m Mixt. În prima zi a competiției înotătorul universitar Cătălin Ungur a cucerit titlul național la proba de 50 m Fluture, cu timpul de 23.31”, iar Eddy, Luoana și Carina și-au îmbunătățit recordurile personale. În prima zi a întrecerilor, Mihai Gergely, de la CSM Cluj-Napoca, a ocupat poziția secundă în finala probei de 200 m mixt, cu timpul de 02:01:27. Gergely a fost devansat de David Popovici, în fața căruia n-a avut nici o șansă. Dinamovistul a fost mai rapid cu patru secunde. Mihai Gergely a „recidivat” în finala probei de 200 m liber, ocupân tot locul secund, după stelistul Vlad Ștefan Stancu, dar înaintea băcăuanului Ștefan Cozma. Timpul lui Gergely a fost mai slab cu aproape două secunde decât al medaliatului cu aur.

Brigitta Vass, lgitimată la Clubul Sportiv Școlar Viitorul Cluj-Napoca, a ratat la mustață medalia de argint în finala probei de 100 m bras. Brigittei i-au lipsit cinci sutimi de secundă pentru titlul de vice-campioană națională. Sportiva din Cluj a trebuit să se mulțumească cu medalia de bronz. Aurul în această probă i-a revenit Mariei Claudia Gâdea, de la Steaua București.

Tot prima zi a întrecerilor, valorosul sportiv David Popovici a stabilit un nou record naţional de seniori în proba de 200 m mixt, cu timpul de 1 min 57 sec 56/100. Constantin George Alexandru Stoica (CSA Steaua Bucureşti) a câştigat două titluri, la 100 m liber şi în proba de ştafetă 4×50 m liber. Colegele sale de club Maysa Raţiu şi Maria Claudia Gâdea au reuşit şi ele dubla, Raţiu la 400 m liber şi cu ştafeta de 4×50 m liber, iar Gâdea la 50 m bras şi cu ştafetă de 4×50 m liber.

În cea de-a doua zi de concurts, sportiva Maria Claudia Gâdea (CSA Steaua Bucureşti) a câştigat al treilea său titlu la Campionatele Naţionale. După ce a câştigat la 50 m bras şi ştafeta de 4×50 m liber, cu echipa CSA Steaua, Gâdea s-a impus şi la 100 m bras. Doi înotători care au participat la JO de la Tokyo, Daniel Martin şi Bianca Andreea Costea, au obţinut şi ei victorii, la 100 m fluture, respectiv 50 m fluture. Alte victorii au fost reuşite de Vlad Ştefan Stancu (200 m liber) şi Alexandra Dobrin (200 m spate), ambii participanţi la Europenele în bazin scurt de la Kazan.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut