Muzica și jocurile tradiționale din județul Cluj, prezentate în Polonia

Jocurile și muzica tradițională din județul Cluj au fost prezentate, în perioada 17 – 20 septembrie, la cea de-a 37-a ediție a Festivalului „Babiogórska Jesień”, care s-a desfășurat în localitatea Zawoja din Polonia.

Cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, au fost prezenți la acest eveniment membrii Asociației „De la lume adunate și-napoi la lume date”, coordonatori și instructori Corina Cristuțiu și Daniel Rusu, alături de horitorii Traian Balcău și Iosif Rusu.

„Vineri, 17 septembrie, clujenii au fost întâmpinați de consulul onorific al României în Cracovia, Ignat Timar și de vicepreședintele Societății Polono-Române din Cracovia, Michał Sowa. Seara au fost prezenți la un vernisaj organizat în cadrul Babiogórskie Centrum Kultury, unde au fost primiți de președintele festivalului, Regina Wicher și de  directorul Babiogórskie Centrum Kultury, Anna Kulka, alături de senatorul Andrzej Pajak, unde au susținut un program artistic. A doua zi, sâmbătă, au luat parte la coborârea oilor de pe munte, după care au prezentat jocuri și muzică tradițională din județul Cluj. Seara, în prezența autorităților și a altor invitați, dar și a primarului din Zawoja, Marcin Pajac, au susținut o seară românească. Duminică, după ce au participat la slujba religioasă, au susținut un nou program artistic pe scena festivalului” – informează CJCPCT Cluj.

„Babiogórska Jesień” este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din regiunea Beskidów, Polonia, unde, anual, sunt prezentate folclorul și arta populară. Are loc la sfârșitul sezonului de pășunat, iar punctul principal al evenimentului îl reprezintă întoarcerea ciobanilor cu oile în sat. Festivalul, în cadrul căruia are  loc și Târgul de artă și meșteșuguri populare, adună numeroși localnici și turiști.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut