MNIT: O nouă „poveste” în cadrul proiectului educațional „7 Coline, 7 Povești”

Proiectul educațional „7 Coline, 7 Povești!”, lansat la începutul lunii iunie de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și care își propune să aducă expoziția „LIMES. Frontierele Imperiului Roman în România” mai aproape de înțelesul copiilor, continuă cu o a cincea „poveste”, din cele șapte, despre Imperiul Roman

„O parte mare din timpul petrecut în armată, soldatul se antrena pentru război, dar de multe ori lua parte și la alte tipuri de activități, spre exemplu: jocurile. Pornind de la piesa prezentată în expoziție (cărămidă cu joc de țintar incizat pe una din fețe, descoperită la Potaissa), vom face o incursiune asupra principalelor jocuri practicate de soldații romani. În a doua parte a activității, participanții vor avea parte din nou de un moment surpriză” – precizează coordonatorii proiectului – muzeograf Monica Bodea, din partea MNIT și prof. înv. primar Luminița Bratu, din partea asociației partenere HaiHui printre cuvinte).

Evenimentul, care se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, va avea loc miercuri, 3 august, de la ora 15:30, în spațiul expozițional al Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei. Participarea este gratuită și se face doar pe bază de rezervare.

***

Proiectul „7 Coline, 7 Povești” a fost creat în jurul cifrei 7, având în vedere că Roma este orașul celor 7 coline, iar expoziția LIMES se întinde pe 7 săli. Întreg proiectul cuprinde 7 activități, fiecare activitate fiind „clădită” pe un obiect, personaj sau eveniment istoric regăsit în expoziția LIMES. Fiecare activitate se desfășoară într-o sală din expoziție (de fiecare dată, alta) și constă într-o introducere scurtă a conceptului expoziției, urmată de o prezentare a unui eveniment istoric semnificativ, caracteristic fiecărei săli a expoziției și specific temei alese. Incursiunea în istorie (realizată de muzeograful Monica Bodea, din partea MNIT), este urmată de o poveste mai puțin cunoscută, dar asociată evenimentului istoric prezentat (spusă de prof. înv. primar Luminița Bratu, din partea asociației partenere). Spre finalul activității, participanții au parte de momente speciale pregătite de organizatori.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut