Misiuni ale Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca în județul Argeș

Personalul navigant din Inspectoratul General de Aviație – Unitatea Specială de Cluj-Napoca, cu elicopterul Mi-17, a efectuat o misiune, la solicitarea Serviciului Public Județean Salvamont Argeș, în sprijinul Muzeului Județean Argeș.

Potrivit USA Cluj-Napoca, un elicopter al Inspectoratului General de Aviație a fost solicitat de către Serviciul Public Județean Salvamont Argeș pentru transportul unui sistem automatizat de încasare a biletelor, împreună cu toate materialele de montare  a acestuia (ciment, nisip și apă), la cetatea Poenari, situată pe un vârf de munte care domină Cheile Argeșului, lângă localitatea Arefu, județul Argeș. Având în vedere locația, dar și faptul că materialele nu puteau fi transportate rutier, s-a apelat la USA Cluj-Napoca.

De asemeni, personalul navigant din Inspectoratul General de Aviație – Unitatea Specială din Cluj-Napoca, cu elicopterul Mi-17, a mai executat o misiune în sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Argeș prin transportul a 30 de stălpi de marcaj care vor fi amplasați pe traseele montane de pe Creasta Făgărașului, pentru a înlocui sau completa stâlpii existenți.

„Scopul acestor misiuni în comun este că suntem la datorie pentru siguranța și binele oamenilor care iubesc drumeția” – precizează reprezentanții USA Cluj.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut