Microbuze ale pompierilor români asigură transportul refugiaților spre punctele de triere și cazare

Un microbuz de transport persoane din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej s-a alăturat misiunii de sprijin a cetățenilor ucrainieni care intră în țara noastră prin punctele de frontieră din județul Suceava.

Doi pompieri militari deservesc microbuzul de transport persoane și fac parte din misiunea integrată pentru gestionarea situației generate de conflictul militar din Ucraina. Aceștia vor prelua cetățeni ucrainieni din vama Siret și îi vor transporta spre punctele de triere sau mai apoi spre locurile puse la dispoziție de autorități – informează ISU Cluj.

Duminică, 16 microbuze de transport persoane din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Mureș, Neamț și Sibiu au ajuns în Vama Siret din județul Suceava.

Conform celor anunțate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, nouă dintre acestea vor rămâne în vamă pentru transportul cetățenilor ucraineni către destinațiile dorite, iar trei au fost direcționate către tabăra mobilă, devenită complet operațională, pe stadionul Siret. Celelalte mijloace de transport vor asigura alte misiuni din dinamica operativă.

„Concomitent cu misiunile de transport, pompierii și celelalte structuri ale MAI, alături de voluntari și alți reprezentanți ai societății civile asigură suportul logistic necesar pentru gestionarea ajutoarelor umanitare de la Vama Siret. Se stabilesc fluxurile de descărcare și repartiția acestora in punctele special amenajate” – informează IGSU.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut