Mesaj la ediția 10.000: Abonat ec. Amalia DIUGAN

Abonat ec. Amalia DIUGAN:

UN COTIDIAN CARE UNEȘTE GENERAȚII

Soțul meu mi-a adus pentru prima oară ziarul „Făclia”. Era în 1997, anul căsătoriei noastre. Spunea că a găsit în numărul de sâmbătă o rețeta care i-a lăsat gura apă. Rețeta mi-a ieșit la fix, dar am și citit articolele. Titluri incitante. M-a prins, recunosc. Pentru că nu erau neapărat incendiare. Titlurile nu erau senzaționale, ci izvorau dintr-o realitate imediată, adevărată. Iar realitatea e mereu senzațională. Și socialul, și politicul, și cultura. Astfel a devenit rutină și pentru mine, căci soțul meu se obișnuise încă din familie, de când era flăcău, să citesc acest cotidian.

Am fost extrem de tristă când ziarul a renunțat la 4 pagini. Cele 16 diviziuni erau mai bogate, mai… apetisante. Criza din 2008 a făcut și alte ravagii, așa că am acceptat. Cu speranța, sigur, că, va veni o zi când vor fi 32 de pagini, așa cum preconiza redactorul șef de atunci.

N-a fost să fie.

Dar și cele 12 pagini sunt un adevărat badijonaj pe sufletele noastre rănite. Soțul meu a trecut printr-un șomaj, copilul meu a trebuit să suporte o medicamentație chinuitoare, cu toții am suferit financiar, dar n-am renunțat să citim „Făclia”. De ce? Nu cred că ne-am pus această întrebare. A devenit un drog. Benefic, zic eu, Și luăm… porția în fiecare zi. Ne face pur și simplu, bine.

Acum, din păcate, copilul nostru și-a găsit rostul în Belgia. Dar mereu ne întreabă dacă am citit… Și am citit: în „Făclia”! Așa simțim și noi că e acasă. În fiecare zi, nu numai de sărbătorile rânduite din vremi.

E greu. La toți ni-e greu, vora aia. Dar sper ca „Făclia” să ne lumineze în continuare drumul. Și să ne regăsit în pace și bună înțelegere. În prosperitate și viață tihnită.

 

 

 

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut