Mesaj impresionant al conducătorului Bisericii Greco-Catolice ucrainiene

Un mesaj video impresionant a fost postat vineri dimineața de Preafericirea Sa Sviatoslav Shevchuk, Arhiepiscopul Major de Kiev-Halyč, pe pagina sa oficială a de socializare.

„Cu durere de inimă văd milioane de oameni care părăsesc Ucraina ca refugiați. În această dimineață am primit vestea că aproape un milion de refugiați au părăsit Ucraina în aceste nouă zile. Vouă, dragi copii, fiice și fii ai poporului nostru, vă spun: vă aștept înapoi acasă. Te aștept înapoi acasă când va fi un cer liniștit deasupra Ucrainei. Biserica ta mamă te va însoți, te va ajuta acolo unde te va duce răul războiului. Dar Ucraina stă în picioare! Ucraina luptă” – spune, în mesajul său, Capul Bisericii Greco-Catolice din Ucraina, mulțumind și binecuvântând, totodată, armata ucraineană, soldații, fetele și băieții care protejează pacea în Ucraina.

„Am văzut ieri oroarea bombardamentelor orașelor noastre (…). Astăzi despre Ucraina se poate spune: râuri de sânge și mare de lacrimi. Dar mai ales dimineața, am suferit cu toții, văzînd că centrala nucleară Zaporizhzhya arde. Astăzi vreau să mă adresez tuturor celor cărora le pasă de mediul înconjurător, cărora le pasă de conștiința de mediu a omenirii – totul trebuie făcut imediat pentru a opri acest război. Pentru că nu doar dezastrul umanitar se desfășoară sub ochii noștri, dar este posibil să dăm o lovitură ireparabilă creației lui Dumnezeu, care nu va fi corectată mai târziu peste zeci de ani, secole. Ucraina a supraviețuit Cernobîlului și acum stă în pragul unui nou pericol nuclear, care ar putea fi de zeci de ori mai rău” – este strigătul lansat de Sviatoslav Shevchuk.

Și tot el spune: „Ucraina stă în picioare! Ucraina luptă. (…) Ucraina se roagă. Aici, la Kyiv, simțim că ocrotitorul orașului nostru este Mihail Arhistrategul (Arhanghelul Mihail – n.n.), trimis împotriva urâciunii lui Lucifer (…). Astăzi simțim că Arhistrategul Mihail, cu toate oștile lui cerești, luptă pentru Ucraina. Atât de mulți oameni din diferite părți ale Ucrainei mi s-au adresat cu cuvintele: «Aici, am văzut îngeri de lumină peste pământul ucrainean». Ne rugăm astăzi: Arhistrateg Mihail și toată armata cerească, luptă pentru Ucraina, răstoarnă acel diavol care ne atacă, ucide, aduce distrugere și moarte!” –  mai spune arhiepiscopul de Kiev-Halyč, adăugând mulțumirile sale pentru toți cei care primesc refugiați care colectează ajutor umanitar pentru ei.

„Doamne, binecuvântează Ucraina, Doamne, oprește războiul! Fie ca puterea rugăciunii noastre, întărită de harul Tău, să devină scutul credinței pentru patria noastră mamă. Doamne dă pace Ucrainei!” – este rugăciunea, strigată în numele poporului ucrainean de arhiepiscopul major Sviatoslav Shevchuk.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut