Mărțișoare de suflet: Spectacol caritabil pentru persoanele afectate de războiul din Ucraina

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT), în parteneriat cu Fundația „Dumitru Fărcaș”, organizează, sâmbătă, 5 martie, un spectacol caritabil – „Mărțișoare de suflet” – în folosul persoanelor afectate de războiul din Ucraina.

Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, din Cluj-Napoca. Spectacolul va fi susținut de: Grupul de copii „Muguri de folclor” (coordonator prof. Alexandru Filip) și de interpreții de muzică populară Alexandru Potra, Mihaela Grindean, Grigore Sâmboan, Adrian Socaciu, Mihai Trif, Amalia Chiper Iurian, Florina Trif, Crina Varga, Iosif Rusu, Ana Georgeta Balla, Cristian Totpati (taragot), Mariana Morcan, Marinela Zegrean Istici și Marius Ciprian Pop. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijor prof. dr. Ovidiu Barteș. În scenă vor fi aduse și jocurile tradiționale, prezentate de membrii Ansamblului folcloric „Someșul-Napoca”, coordonat de dr. Zamfir Dejeu.

„Instituția noastră desfășoară ample proiecte care au ca obiectiv apropierea publicului de cultura tradițională, dar și proiecte de întrajutorare a celor aflați în momente de grea încercare. În perioada pandemiei, atunci când o mare parte a celor care iubesc folclorul și tradițiile populare se aflau în spitale, le-am fost alături, ducând cântecul din sălile de spectacole în curtea unităților sanitare. Acum ne dorim să fim alături de persoanele a căror viață este zguduită de războiul din Ucraina, prin cântecele aduse în scenă de copiii și interpreții consacrați din județul Cluj. Invităm publicul să ne fie alături în acest demers”, declară managerul CJCPCT Cluj, Adriana Irimieș.

În cadrul evenimentului, CJCPCT va crea și o punte culturală între generații, prin proiectul „Tinerii, viitorul tradițiilor clujene”.

Intrarea la spectacolul de sâmbătă se va face pe bază de invitație, în schimbul unei donații de 25 de lei, care poate fi procurată de la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, joi și vineri, 3 și 4 martie 2022, între orele 14:00 – 18:00, dar și sâmbătă, 5 martie, înainte de eveniment.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut