Manifestări dedicate copiilor, la Gherla

Chiar dacă a trecut Ziua Copilului, în municipiul Gherla continuă acțiunile culturale dedicate micilor locuitori ai urbei.

După relaxarea de la începutul lunii, tot mai multe instituții și fundații din localitate inițiază diferite manifestări dedicate copiilor. La sfârșitul săptămânii trecute, în organizarea Fundației Culturale ”Téka” a avut loc o reprezentație  de mare succes, onorată de un număr mare de copii însoțiți de părinți. Manifestările au început încă la orele amiezii, când cei interesați au fost invitați la Clubul de echitație din satul Băița (localitate componentă a municipiului Gherla), unde copiii au avut ocazia de a călări, sub supravegherea instructorului Biró Jócó. Cei mici au rămas cu  amintiri plăcute după această acțiune interactivă. Atmosfera sărbătorească a fost completată și de un spectacol de teatru de păpuși, urmată de o demonstrație de arme, susținută de formația „Virtus Transsylvanica”.

Activitățile de după amiază s-au  mutat în  curtea ”Adventury Academy” de pe strada 1 Decembrie 1918, din Gherla, unde, începând de la ora 17:00, a avut loc un concert pentru copii, susținut de Juhos Helga și Katona Annamaria. Între timp vizitatorii s-au delectat în compania orchestrei ”Ördöngös”, având ocazia să participe la diferite jocuri distractive. Manifestările s-au încheiat seara, cu un concert susținut de instrumentistul gherlean Szilágyi Tóni, binecunocut și apreciat prin turneele efectuate și peste hotare.

În weekend-ul trecut, în curtea ”Adventury Academy” s-a desfășurat și tradiționalul Târg de Meșteșuguri Populare, cu participarea membrilor Asociației artiștilor populari din localitate, care  s-au prezentat cu cele mai noi lucrări de artizanat. Nu au lipsit nici articolele de ceramică armenești, mult căutate atât de localnici, cât și de oaspeții sosiți cu acest prilej în municipiul Gherla. Producătorii armeni se pregătesc deja intens pentru onorarea tradiționalelor expoziții organizate în zonă, dar și la București,  unde an de an participă cu succes la manifestarea „Strada Armenească”.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut