Mâna unei paciente de 87 de ani de la o clinică privată din Cluj-Napoca, salvată de medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj

O femeie de 87 de ani a scăpat de amputarea mâinii drepte după o intervenție complexă la care a fost supusă la spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca.

Pacienta se afla în stare critică la o clinică privată din oraș, iar aparținătorii au decis să o transfere la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj-Napoca. Femeia prezenta o hemoragie puternică necontrolată, cauzată de o formațiune tumorală la nivelul axilei drepte.

Cu ajutorul angiografului de înaltă performanță din dotarea departamentului de radiologie intervențională din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgentă,  echipa de medici formată din Dan Duma și Adrian Căpîlneanu  au intervenit endovascular reușind să pună în evidență existența unui anevrism la nivelul arterei axilare. S-a acționat pentru embolizare, reechilibrarea hemodinamică și hidroelectrolitică, reușindu-se-se astfel evitarea variantei de rezervă care conducea spre intervenția chirurgicală de amputare a membrului superior. Pacienta, aflată acum în stare stabilă, este monitorizată și își continuă tratamentul de specialitate pe Secția de Oncologie a spitalului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut