Mama și copilul morți în tragedia din Grecia au fost conduși pe ultimul drum

  • Slujba de înmormântare a avut loc marți, în Cimitirul Central, și a fost oficiată de ÎPS Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de preoți ai Catedralei Ortodoxe din Cluj-Napoca. Mormântul în care mama și copilul își dorm de-acum somnul de veci a fost „inundat” de coroane și buchete de flori.

 

Familia, rudele, prietenii, colegii de facultate și de servici au participat, marți, în număr mare, la înmormântarea celor doi clujeni care au pierit în tragedia din Grecia. Este vorba de o femeie în vârstă de 38 de ani, Oana Cristina Udrescu, și copilul acesteia, Dragoș Mihai Udrescu, în vârstă de doar 6 ani și jumătate. Aceștia au fost conduși pe ultimul drum inclusiv de oameni care au aflat de tragedie prin intermediul știrilor din mass-media și au ținut să empatizeze cu familia. Slujba de înmormântare a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un sobor de preoți ai Catedralei Ortodoxe din Cluj-Napoca, între care i-am remarcat pe părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru (exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului) și părintele protosinghel Simeon Pintea.

Răspunsurile au fost date de părinții diaconi ai Catedralei Ortodoxe din Cluj-Napoca. În cuvântul de învățătură, ÎPS Părinte Andrei a plecat de la două versete din Cartea Înțelepciunea lui Solomon, capitolul al 4-lea („Plăcuți fiind lui Dumnezeu, Domnul i-a iubit și, fiindcă trăiau printre păcătoși, i-a mutat de pe pământ”), prin care a încercat să ofere un răspuns la întrebarea De ce Dumnezeu a îngăduit ca mama, dar mai ales copilul să părăsească această lume? „Cuvintele noastre sunt sărace, dar cuvântul lui Dumnezeu, cuprins în Sfânta Scriptură, este bogat și ne oferă răspunsuri la toate întrebările arzătoare ale omului” a conchis ierarhul. Vă reamintim că mama și copilul au decedat zilele trecute în urma unei furtuni puternice care s-a abătut asupra insulei grecești Halkidiki. Aflată în concediu, familia Udrescu a fost surprinsă de această furtună în timp ce servea masa pe o terasă, al cărei acoperiș s-a prăbușit. Mama a murit pe loc, iar copilul a decedat din cauza rănilor în drum spre spital. Tatăl, Marius Udrescu, a supraviețuit, deși a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-a lovit la un picior, dar și la coloana vertebrală. Până acum câteva zile, bărbatul se bucura de vacanță și de familia lui, iar acum a rămas singur. Zeci de coroane și buchete de flori au acoperit mormântul în care mama și copilul ei își dorm de-acum somnul de veci.

 

Text și foto: Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie

One Response to Mama și copilul morți în tragedia din Grecia au fost conduși pe ultimul drum

  1. Critina

    Condoleante gamiliei tarie dumnezeu sa I odihneasca ,in pace