Magistraţii, acuzaţii grave la adresa lui Ludovic Orban

Trei asociaţii ale magistraţilor solicitată apărarea independenţei puterii judecătoreşti faţă de declaraţiile premierului Ludovic Orban. Demersul Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), a Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) şi Asociaţiei Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO) vine după ce primul ministru a atacat un complet al Curţii de Apel Bucureşti care a dispus suspendarea executării unui act administrativ ce avea ca obiect reorganizarea direcţiei juridice din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

“Îndemnurile adresate de la vârful Guvernului către judecători de a judeca «cu mai multă atenţie» cauze concrete aflate pe rolul instanţelor de judecată, combinate cu adevărate indicaţii adresate judecătorilor despre soluţiile ce ar trebui pronunţate în acest tip de cauze, reprezintă un factor cert şi inadmisibil de presiune atât asupra judecătorilor din cauza respectivă, cât şi pentru restul judecătorilor specializaţi în contenciosul administrativ al căror rol este, prin definiţie, acela de a verifica legalitatea actelor administrative şi, prin urmare, de a cenzura actele administrative nelegale, inclusiv cele emise la nivel de Guvern.” Magistraţii au mai subliniat ca “este îngrijorător faptul ca Premierul României îşi doreşte ca o serie de acte administrative să fie excluse de la controlul instanţelor şi, pentru ca acest lucru nu este permis de lege, sa încerce să obţină de facto acest rezultat, prin solicitări publice îndreptate direct către judecători“. ‚’Acest atac la adresa independenţei judecătorilor este cu atât mai grav cu cât survine în urma unor iniţative deosebit de grave ale Guvernului condus de Premierul Ludovic Orban, ce au ca scop şubrezirea independenţei judecătorilor, precum instituirea prin OUG 23/2020 a unei abateri disciplinare ce atrage răspunderea judecătorilor pentru faptul că aceştia ar judeca un dosar în afara termenului prescris de Guvern, indiferent de circumstanţele şi complexitatea cauzei şi în lipsa oricărei culpe a acestora’’, mai arată magistraţii.

C.P.

Articole din aceeasi categorie

2 Responses to Magistraţii, acuzaţii grave la adresa lui Ludovic Orban

 1. Albescu

  D-l Redactor-șef Cosmin Puriș este, cu adevărat, patriot !
  Dar patriotismul i se oprește la… criticarea PSD !
  Așteptăm să fie „N-am mama, n-am tată !”. Este singurul costum care îi șade bine.

  30.06.2020

 2. Albescu

  Domnule Redactor-șef C.P.,
  Nu ești de părere că funcționarea parțială a Sistemului (procurori + judecători), preocupați de pensii… speciale, a adus țara unde este acum ? Că nici de salariile uriașe, desigur, meritate, pentru contraperformanțe, nu avem ce obiecta.

  Vrei să îți indic documentația publică, pentru ca să te convingi de uriașul tupeu al sistemului în Dosarul Tăndărei ? Numai o mostră (nu cea finală):

  https://ziare.com/stiri/diicot/departamentul-de-stat-al-sua-guvernul-romaniei-nu-indeplineste-standardele-minime-in-ceea-ce-priveste-eliminarea-traficului-de-persoane-cazul-tandarei-mentionat-explicit-1616663

  Vrei să îți indic documentația publică, pentru ca să te convingi de uriașul tupeu al Sistemului în Dosarul 10 august 2018 ?

  Vrei să îți indic documentația publică, pentru ca să te convingi de iresponsabilitatea Sistemului, care a adus PREJUDICII EXTRAORDINAR DE GRAVE ȚĂRII, NOUĂ ? Care este cel ce poartă adevărata răspundere pentru Starea de fapt a României de azi ?

  Dece, noi românii, suntem priviți, ca paria, în străinătate ? Pentru asta, dece, nu răspunde nimeni ?

  Domnule Redactor-șef,
  Este imposibil să nu cunoști contraperformanțele Sistemului. Chiar dacă ești simpatizant PSD, dece nu tratezi aceste subiecte, care au impact direct, pumni grei în frunțile TUTUROR românilor, fapte mai grave decât, să spunem, furtul unui miliard de euro ! Apropo de valoarea indisponibilizată de justiție, și nerecuperată de ANBI. Despre care, desigur, ai scris.
  Ai scris ?

  Domnule Redactor-șef,
  Guvernarea PSD, timp de aproape 3 ani, a furat pensionarii de 1,2 miliarde euro, care s-au dus unde e imposibil să nu știi. Guvernarea PSD, timp de aproape 3 ani, ne-a împrumutat cu peste 47 miliarde euro, care s-au dus unde e imposibil să nu știi. Despre care, desigur, ai scris.
  Ai scris ?

  Domnule Redactor-șef,
  Dumneata ești patriot. Dar patriotismul nu este exercitat pe bucăți ! Ai exemple de acest fel. Iar meseria de gazetar nu trebuie politizată ! Poporul român, cu toate tarele pe care le are, merită mai mult. Mult mai mult. Tocmai pentru ca să se debaraseze de acestea.

  Personal, îți urez multă sănătate.

  30.06.2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *